Noi imagini „lansate” de NASA: Saturn și sateliții săi

0
261

Sonda Cassini, sub îndrumarea NASA, a reușit să surprindă câteva imagini extraordinare referitoare la inelele „caudate” ale planetei Saturn. De asemenea, printre descoperiri s-au numărat și alte numeroase „luni” ale planetei menționate.

Lansată în 1997, misunea Cassini a ajuns în preajma planetei Saturn în 2004.

Conform http://descopera.ro, din anul 2004 aceasta a transmis numeroase imagini excepţionale, de înaltă rezoluţie, ale acestei planete şi ale sateliţilor săi.

Anul 2013 a fost momentul în care a realizat următoarele fotografii: ale “lumii de gheaţă”; a satelitului Enceladus, cea de-a șasea lună saturniană, ca mărime; imagini ale lui Titan, cel mai mare dintre sateliţii planetei, cu lacurile şi mările sale de metan şi etan lichid; și ale satelitului Rhea, al doilea ca mărime.

Potrivit http://www.livescience.com, s-au mai realizat noi vederi ale planetei Saturn însăşi, cu spectaculoasele sale inele, cu vârtejul (vortexul) de la polul său nord, care reprezintă un fel de uragan în versiune saturniană, şi cu un aşa-numit curent- jet (curent rapid din atmosferă) al cărui traseu are, pe Saturn, o formă deosebită, hexagonală.

enceladus

Enceladus

lacLacurile de hidrocarburi lichide de pe Titan

Titan şi Rhea – cele mai mari dintre lunile planetei Saturn

inelSistemul de inele al lui Saturn

Vortexul de la Polul Nord al planetei Saturn şi modelul hexagonal creat de curentul-jet

Sursa Foto: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here