Noi strategii în educarea copiilor cu ADHD

Educarea copiilor și copiii diagnosticați cu ADHD

0
266

adhdEducarea copiilor și copiii diagnosticați cu ADHD

Educarea copiilor -Noi cercetări au demonstrat că dacă ai un copil diagnosticat cu ADHD și vrei să învețe trebuie să îl lași să se agite.

Controversatul ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder,  este definit ca fiind  un deficit de atenție însoțit de o tulburare hiperkinetică.  În lumea actuală ADHD-ul este considerat una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, care poate continua în perioada adolescenței și chiar la maturitate. Simptomele includ, printre altele, dificultăți în menținerea  atenției și a concentrării.

Prezintă și dificultate în controlul comportamentului, impulsivitate și o stare continuă de agitație (hiperactivitate)

Educarea copiilor -Oamenii de știință nu au determinat concret cauzele ADHD-ului. Deși o serie de studii sugerează că bagajul genetic are un rol important. Ca în cazul multor alte afecțiuni, probabil că ADHD-ul rezultă dintr-o combinație de factori diferiți. Dincolo de factorul genetic, studiile amintesc și alte cauze implicate. Precum leziuni cerebrale, mediul social și familial și factori de nutriție.

În prezent nu există un test care să confirme diagnosticul cu ADHD, cu toate acestea, un specialist, în urma unor controale amănunțite poate pune un diagnostic

Educarea copiilor -Societatea le spune obraznici,  neastâmpărați  sau  copii prost crescuți. În timp ce în mediul școlar, copii cu ADHD sunt etichetați, de cele mai multe ori, ca fiind „copii problemă”.  Mereu agitat, cu un comportament dezordonat și rezultate nu tocmai bune la învățătură.  Un copil cu ADHD este  mereu stigmatizat, certat și pedepsit.  Atât părinții cât și profesorii  încearcă, prin diferite metode , să corecteze comportamentul copilului și să îl liniștească.

Dar din nou știința ne contrazice

Educarea copiilor -Noi cercetări efectuate la Universitatea Central Florida, au demonstrat că dacă dorim ca un copil cu ADHD să învețe, trebuie să îl lăsăm să se agite. După cum se arată pe Science Daily.

Potrivit declarației lui Mark Rapport, coautor al studiului, intervențiile tipice de reducere a hiperactivității sunt o greșeală în educarea unui copil cu ADHD. Specialistul a subliniat că asta nu înseamnă că „trebuie să îi lăsăm să alerge prin cameră”. Dar trebuie să fim în măsură „să le facilităm o libertate de mișcare. Astfel încât să le menținem nivelul de vigilență necesar pentru activitățile cognitive”.

Cercertarea de față are implicații majore în ceea ce privește modul în care părinții și profesorii ar trebui să se ocupe de copii cu ADHD

Educarea copiilor -Studiul sugerează că o majoritate de elevi cu ADHD a putut funcționa mai bine. În ceea ce privește desfășurarea orelor de curs. Și realizarea temelor pentru acasă, când aceștia au stat pe mingi de fitness sau biciclete epiltice.

Studiul afectuat la Universitatea Central Florida s-a desfășurat pe un eșantion de 52 de băieți cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

29 de copii au fost diagnosticați cu ADHD  iar restul nu au avut tulburări clinice

Educarea copiilor -În cazul copiilor cu ADHD, mișcarea excesivă apare doar atunci când copii trebuie să folosească funcțiile executive ale creierului, în special memoria.  „Ceea ce am descoperit este că, atunci când ei s-au mișcat mai  mult, au avut rezultate mai bune. Ei trebuie să se miște continuu pentru a-și menține vigilența”, a concluzionat Rapport.

În schimb, copiii fără ADHD, care au participat la studiu și au avut activitate fizică în timpul testelor cognitive, au avut rezulate mai slabe.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here