Un nor gigant de hidrogen se îndreptă spre Calea Lactee

0
170

Un nor de hidrogen de mare viteză, pe care specialiștii l-au numit Smith Cloud, cu  dimensiunile egale cu un milion de sori și este a fost surprins îndreptându-se spre galaxia Calea Lactee cu o viteză de peste 828.000 km pe oră, relatează Science News.

norLa aproximativ 40.000 de ani-lumină depărtare,  se estimează că norul de hidrogen  s-ar putea ciocni cu unul din brațele spiralate ale galaxiei în aproximativ 30 de milioane de ani. Când acest lucru se va întâmpla, ar putea putea introduce materiale extragalactice în Calea Lactee, conform declarației astronomul Jay Lockman, de la National Radio Astronomy Observatory.

Lockman și colegii săi au folosit telescopul Green Bank din West Virginia pentru a compara Smith Cloud cu alți nori aflați în apropirea galaxiei noastre și cu șapte care stau între galaxiile Andromeda și Triangulum. După observațiile acestora, Cloud Smith este mai asemănătoar cu cei aflați în depărtare, ceea ce sugerează că norul provine  dintr-o regiune îndepărtată din spațiu. Traiectoria indică faptul că norul s-a mai ciocnit cu Calea Lactee înainte, și că  fiecare interacțiune,  aduce material proaspăt, nongalactic în Calea Lactee.

Rezultate studiului efectuat demonstrează că spațiul dintre galaxii nu este gol, este dezordonat, „plin de nori simpatici, care par să aibă o viață a lor”, a declarat Lockman la reuniunea anuală a Asociatiei Americane pentru Progresul Științei, care a avut loc pe 15 februarie, la San Jose.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here