Harta lumii, într-o continuă schimbare

0
126

O noua insulă s-a fost format în Pacificul de Sud, după erupția unui vulcan subacvatic din arhipelagul Tonga.

Noua insulă, care se întinde pe 500 de metri şi are o înălţime de 250 de metri s-a format în urma unei erupții a vulcanului la Hunga Tonga, care a început în luna decembrie, după cum informează BBCNews.

Noua insulăVulcanul, al cărui nume complet este Hunga Tonga-Hunga Ha’apai – a erupt pentru a doua oară în cinci ani, în luna decembrie a anului trecut.

Imaginile surprinse din satelit, arătat noi formațiuni de rocă şi multe sedimente adunate în mare.

Potrivit declarațiilor oamenilor de ştiinţă, insula este extrem de instabilă şi periculoasă pentru vizitatori.

Gianpiero Orbassano, proprietarul unui hotel din Tonga, însoţit de  doi prieteni sunt primii oameni care s-au aventurat şi au păşit pe insulă. Aceştia au declarat că suprafaţa insulei era fierbinte şi lacul verde format din crater mirosea puternic a sulf.

“A fost o zi perfectă, cu vederi fantastice – cerul era albastru şi strălucitor, iar marea  şi cerul aveau aceeasi culoare.”

Matt Watson, specialist în dezastre naturale la Universitatea din Bristol, a declarat că insula este probabil, foarte instabilă.

“Este un sol neconsolidat şi foate nesigur. Insula este formată prin fragmentarea magmei, deci din bucăţi mici de rocă aşezate una peste alta.” Cu toate acestea, dl. Orbassano, crede că noua insulă este foarte sigură şi are un potenţial turistic uriaş, mai ales că este situată la 45 de kilometri de capitala statului Tonga, Nuku’alofa, “m-am simțit destul de sigur – singurul lucru dificil a fost să cobor din barcă şi să pun piciorul pe insulă“ .

Înainte:

După:

sursa foto: The Telegraph

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here