Noutăți editoriale: “En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră”, carte pentru copii semnată de campioana olimpică Ana-Maria Brânză

0
30
En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră", carte semnată de Ana-Maria Brânză
En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră, carte semnată de Ana-Maria Brânză

En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră, carte semnată de Ana-Maria Brânză

Campioana olimpică şi mondială la scrimă Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii “En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră” la editura Curtea Veche, “o poveste de suflet despre pasiune, ambiţie, sport şi vise îndrăzneţe care devin realitate”, informează un comunicat.

“Am ajuns campioană datorită ambiţiei şi a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul să fiu eu însămi unul dintre acei oameni pentru alţi copii care se visează campioni. Iar campioni găsim în orice domeniu, nu doar în sport”, scrie Ana-Maria Brânză.

En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră, carte semnată de Ana-Maria Brânză

Una dintre cele mai cunoscute sportive din România îşi face debutul literar cu un volum al cărui concept editorial este semnat de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Gabriela Toma.

“Cartea spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României, Ana Maria Brânză, campioană naţională, europeană, mondială şi olimpică la scrimă.

Ana, sau Brânzica, aşa cum îi spun cei dragi, îşi aminteşte de întâlnirea cu acest sport nobil care a făcut-o celebră în lumea întreagă, evocând cu nostalgie şi umor întâmplările şi oamenii care au ajutat-o să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic.

Pentru copiii cu vârste între 8 şi 12 ani

Volumul, dedicat copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani, reface drumul străbătut de Ana de la fetiţa poznaşă, cu genunchii veşnic juliţi, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competiţiile internaţionale şi îşi doreşte să participe şi la Jocurile Olimpice din 2020″, arată editura.

Întâlnirea cu scrima

Povestea este scrisă la persoana I şi este împărţită în capitole dedicate celor mai importante momente din viaţa şi cariera Anei. Sunt povestite întâlnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasă, pregătirile şi antrenamentele intense pentru a deveni campioană şi, cununa de lauri, succesul.

“Pentru a-i ajuta pe copii să înţeleagă mai bine universul scrimei, cartea cuprinde şi mici casete explicative cu informaţii privind istoria sportului la care Ana excelează, regulamentul de joc, echipament, tipuri de arme.

De asemenea, volumul include şi o serie de jocuri de cuvinte şi perspicacitate, concepute special pentru acest volum, cu ajutorul cărora cititorii pot verifica dacă au reţinut informaţiile dobândite despre scrimă, dar şi despre cariera Anei.

Momente de cumpănă, mari tristeţi, dar şi mari bucurii

Acceptând să îşi dezvăluie povestea, cu momente de cumpănă, mari tristeţi, dar şi mari bucurii, Brânzica încearcă să îi apropie de copii de sport şi de un stil de viaţă sănătos, explicându-le pas cu pas ce a făcut pentru a deveni campioană. Sportiva mărturiseşte cu sinceritate sacrificiile pe care le-a făcut, dar şi ce fericire uriaşă simte atunci când urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, notează editorii.

Volumul poate fi rezervat cu autograf înainte de apariţie, până pe 30 septembrie pe curteaveche.ro.

Vezi AICI alte recomandări de lectură

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here