Nu fii curios să știi cum trăiesc alții

0
202

curiosFiule, să nu fii curios să afli ce zic și ce fac alții, și să nu te încarci cu griji deșarte. Ce-ți pasă ție de cutare sau cutare? „Tu vino după Mine”. Ce-ți pasă ție că acela este făcut așa sau așa, că celălalt lucrează sau vorbește așa sau așa? Tu n-ai să răspunzi pentru alții; ci pentru tine însuți ai să-ți dai seama.

De ce te amesteci unde n-ai treabă? Iată că Eu cunosc pe toți cum sunt; Eu văd toate câte se fac sub soare și cum stă fiecare: ce gândește, ce voiește și încotro se îndreaptă ostenelile lui. Lasă deci toate în mâna Mea. Tu fii pe pace și lasă pe cel zbuciumat să alerge și să se frământe cât vrea. Căci orice va zice și orice va face, tot peste capul lui va cădea; căci pe Mine nu Mă poate înșela.

Nu alerga după umbra aceea care se zice „nume mare”, nici după deșertăciunea amăgitoare de a avea prieteni și cunoștințe întinse și a fi iubit de mulți, căci toate acestea dau naștere la multe griji și întunecă inima cu dese supărări. Ci ia aminte la glasul Meu care adeseori se îndreaptă spre sufletul tău, vrând să-ți descopere tainele Mele; ia seama ca nu cumva grija lumească să-i închidă ușa inimii tale. Gândește-te la viitor, veghiază, roagă-te neîncetat și fii totdeauna smerit.

Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here