Nu se poate să fii scutit de ispite în viața aceasta

0
80

452Fiule, în viața aceasta niciodată nu ești scutit de ispite; de aceea, cât vei trăi, ai nevoie de arme duhovnicești. Trăiești între vrăjmași; din dreapta și din stânga ispitele năvălesc asupra ta. Dacă nu vei ști să te acoperi de toate părțile cu scutul răbdării, nu vei rămânea multă vreme nerănit. Afară de aceasta, dacă nu vei fi bine întemeiat în Mine, și dacă nu ești gata să suferi orice pentru numele Meu, nu vei putea să duci această luptă și să câștigi cununa fericirii. Trebuie deci să treci cu bărbăție prin toate greutățile și să ridici braț puternic împotriva tututor împotrivirilor. Căci celui ce biruiește i se dă mană ascunsă; iar partea celor fricoși și leneși este nenorocire mare.

Dacă tu cauți odihnă în viața aceasta de acum, cum vei ajunge la odihnă veșnică? Nu te aștepta aici la multă odihnă, ci fii gata pentru multă răbdare. Caută pacea adevărată, dar nu pe pământ, ci în cer; nu în oameni, nici în altceva, ci în Dumnezeu. Din dragostea pentru Dumnezeu trebuie să înduri toate cu bucurie, să suferi adică osteneli, dureri, ispite, prigoniri, lipsuri, nevoi, nedreptăți, defăimări, ocări, umiliri, rușine, necinste și dispreț. Acestea te întăresc în virtute, acestea dovedesc pe ucenicul lui Hristos, acestea împletesc cununa cerească. Pentru o scurtă osteneală, Eu voi da o răsplată veșnică; pentru o umilire trecătoare, mărire nesfârșită.

Gândești oare că vei avea totdeauna mângâieri cerești, așa cum voiești? Sfinții Mei n-au avut totdeauna ceasuri de mângâiere, ci dimpotrivă au avut multe greutăți, tot felul de ispite și întristări. Dar ei, încrezându-se în Dumnezeu și nu în puterile lor, au stat tari și răbdători în mijlocul tuturor încercărilor, știind că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care li se va descoperi. Vrei tu să ai îndată ceea ce alții abia după multe lacrimi și mari osteneli au putut să câștige. „Nădăjduiește în Domnul, fii tare, îmbărbătează-ți inima”, nu te teme, nu întoarce spatele vrăjmașului, fugind de pe câmpul de luptă; ci dă-ți viața pentru slava lui Dumnezeu; și Eu îți voi răsplăti cu prisosință și voi fi cu tine în toate necazurile tale.

„Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here