Nu te ocupa prea mult cu lucrurile dinafară

0
121

biruitorFiule, este mai bine pentru tine să nu știi multe lucruri, să te socotești mort față de lume și lumea s-o socotești ca răstignită față de tine. Bine este iarăși să nu auzi tot ce se vorbește, ci să te gândești la păstrarea păcii tale. Este de folos să-ți întorci ochii de la ceea ce nu-ți place și să lași pe fiecare în părerea lui, decât să te iei la ceartă cu el. Căci dacă stai bine cu Dumnezeu și lași totul pe seama judecății Lui, mai ușor vei putea să rabzi să fii biruit.

Doamne, unde am ajuns! Iată pentru o pagubă vremelnică, omul plânge cu lacrimi; după un câștig mic și neînsemnat aleargă și muncește de-l trec sudorile; dar paguba sufletului o dă uitării și abia târziu și cu anevoie se întoarce la Tine. La ceea ce-i este de puțin folos sau nu-i este de nici un folos, este cu băgare de seamă, și la ceea ce-i este de neapărată trebuință nici că se gândește; și aceasta, pentru că este preocupat numai de lucrurile dinafară și, dacă nu se întoarce la timp, rămâne cu plăcere cufundat în ele.

Extras din Urmând pe Hristos,  de Thomas A. Kempis

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here