O curea prea strânsă favorizează refluxul gastric

0
108

cureaObiceiul de a strânge prea tare cureaua în jurul taliei poate favoriza refluxul gastric – este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători scoţieni, care a realizat un experiment cel puţin instructiv pe un grup de circa 30 de voluntari.

Jumătate din ei aveau o circumferinţă a taliei normală, iar ceilalţi peste normal. Nici unul nu suferea de reflux gastro-esofagian (RGE) sau de hernie hiatală (problemă de poziţie a stomacului, care favorizează RGE). Voluntarii au înghiţit un dispozitiv care a realizat prelevări gastrice, analizate înainte şi după masă, iar participanţii la experiment au purtat cureaua mai mult sau mai puţin strânsă, relatează passionsante.be.

Rezultatele au arătat că o curea prea strânsă determină o deplasare a valvei (sfincterului) aflate între partea inferioară a esofagului şi stomac, asociată cu refluxul gastro-esofagian. Când refluxul se produce frecvent şi pe timp îndelungat pot apărea neplăceri (arsuri), precum şi leziuni ale peretelui esofagului. Impactul curelei prea strânse este semnificativ în cazul obezităţii abdominale.

Tendinţa de a strânge prea tare cureaua „are şi consecinţe asupra părţii inferioare a corpului, putând provoca amorţirea picioarelor, semn al insuficienţei venoase”, încheie cercetătorii scoţieni.

Sursa: monitoruldegalați.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here