O elevă din Bacău, premiată la Bienala Internaţională de Autoportrete

0
259

edu.mara_O elevă în vârstă de 13 ani a Colegiului Naţional de Artă “George Apostu” din Bacău, a obţinut locul al doilea în cadrul concursului prilejuit de Bienala Internaţională de Autoportrete de la Radom, Polonia.

Mara Popa a realizat o pictură în ulei care a fost selectată dintr-un număr de 422 de lucrări ale unor tineri artişti din 19 ţări europene.

“Mara Popa este o viitoare pictoriţă de performanţă în ceea ce priveşte introspecţia fiinţei umane. Deşi aflată la o vârstă fragedă, ea reuşeşte să combine, în mod fericit, tehnici de pictură cu o ‘ghicire’ a trăirilor interioare ale modelelor sale. Fapt remarcabil ţinând seama că o asemenea deprindere se obţine după mulţi ani de experienţe de viaţă”, a declarat, pentru Agerpres, profesor Ioan Lăzureanu, membru în Uniunea Artiştilor Plastici din România, coordonatorul adolescentei plasticiene din Bacău.

Potrivit acestuia, adolescenta pregăteşte deja prima sa expoziţie personală care va fi vernisată la finele acestui an şcolar într-una din sălile specializate din Bacău.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here