O Evă foarte… supraponderală

0
118

Un părinte le vorbeşte foarte aprins credincioşilor, în cadrul unei întâlniri de catehizare, despre Adam şi Eva. Frunzărind Sfânta Scriptură, le mai citeşte un verset de ici, unul de colo, din Cartea Facerii şi, agitându-se în verva argumentaţiei, când să dea pagina Scripturii, taman când le vorbea oamenilor de Eva, din greşeală a întors câteva pagini şi… a ajuns la capitolul 6 din Facere, versetele 14-15, unde se vorbeşte despre descrierea arcei lui Noe:

– Deci dragii mei, Eva e mama noastră, a tuturor, începătură a neamului omenesc! De aceea şi Sfânta Scriptură ne spune că… (uitându-se uimit peste pagina Bibliei, însă încercând, totodată, să nu trădeze şovăiala) avea trei sute de coţi în lungime, cincizeci de coţi în lăţime şi treizeci de coţi înălţime şi care, pe deasupra, era unsă atât în interior, cât si în exterior cu smoală.

După ce a terminat de citit, părintele continuă:

– Nu-i aşa că vă minunaţi, iubiţi credincioşi?! Dar nu trebuie să uităm că Eva,în fond, a fost mama neamului omenesc. Astfel, putem lesne înţelege de ce trebuia să fie lată de cincizeci de coţi şi grasă de treizeci. Dar faptul că era atât pe dinăuntru, cât şi pe dinafară unsă cu smoală… asta desigur că nu vom putea înţelege! Acest lucru trebuie pur şi simplu să-l credem.

“200 întâmplări nostime din viaţa Părinţilor” – Culegere şi adaptare Romeo Petraşciuc. Editura Agnos, 2015