O idee elegantă: decoraţiuni de vară cu plante aromatice

0
264

plante aromatice

Avantajul este că aceste plante sunt foarte rezistente, cele mai multe dintre ele fiind plante perene, ce cresc repede şi sunt extrem de decorative prin culoarea intensă a frunzelor şi forma lor variată. Iată ideile noastre pentru decoraţiuni cu plante aromatice.
Coroniţă din ierburi aromatice. Pentru a o crea am folosi un un cerc de burete vegetal, prins pe un cadru de nuiele. În buretele bine îmbibat cu apă am fixat rămurele de cimbru, mentă şi rozmarin. Plantele rezistă mai bine de o săptămână în acest montaj, singura grijă este aceea de a-l uda o dată, de două ori pe zi.

Plante aromatice şi o grădină mică. Poţi să foloseşti o scoică sau o farfurie de lut. Am folosit tot burete vegetal pentru fixarea plantelor, dar de data aceasta am pus plantele cu tot cu rădăcină şi le-am lăsat să se frieze singure în burete. Acesta trebuie udat şi necesită constant îngrăşământ pentru ca plantele aromatice să se păstreze frumoase. Ansamblul rezistă două-trei luni şi este ideal pentru vară.

Ce plante foloseşti? Perfect este un trio de plante aromatice care au frunze, dimensiuni şi nuanţe de verde diferite: oregano, salvie şi rozmarin. Am scos pur şi simplu plantele din ghivecele lor şi le-am amplasat între bucăţile de burete vegetal, care reprezintă alternativă pentru pământ. Poţi să acoperi buretele cu muşchi conservat ca să păstrezi umezeală.

Udarea acestor plante aromatice trebuie făcută cu atenţie pentru că nu există orificiu pentru drenarea surplusului de apă.

Sursa: Casa şi Grădina

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here