O mamă și-a putut vedea copilul

0
81

mamaPrin ochi primim cele mai multe informaţii din lumea exterioară, conform cercetătorilor aproximativ 80%. Dar, în lume există peste 285 de milioane de oameni care suferă de diminuarea, în grade diferite a acuității vizuale, la unul sau la ambii ochi.

Ochelarii eSight sunt un dispozitiv hight-tech de asistare conceput special pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Deși acesta nu poate reda vederea, dar îmbunătățește considerabil funcția rămasă, permițându-le utilizatorilor să devină independenți.

Ochelarii folosesc o cameră de înaltă rezoluție pentru a capta imagini pe care le proiectează în timp real pe două ecrane cu LED-uri chiar în fața ochilor. Cei care poartă ochelari au posibilitatea de a modifica imaginea conform propriilor nevoi specifice.

Dispozitivul, lansat în 2013, se vinde pentru 15.000 dolari. Compania are un departament de strângere de fonduri prin care sprijină persoanele afectate că nu îți pot permite să cumpere ochelarii care le pot reda percepția vizuală.

Publicația online MakeBlindnessHistory ne spune povestea unei proaspete mămici nevăzătoare care cu ajutorul acestei tehnologii a reușit să își vadă copilul nou-născut. Kathy Beitz suferă de boala Stargardt, o formă moștenită de degenerescență maculară juvenilă, din cauza căreia și-a pierdut vederea încă din copilărie.

Ochelarii eSight i-au dat posibilitatea lui Kathy nu doar să își vadă propriul copil, ci să vadă cum arată un bebeluș pentru prima dată în viață.

Momentul emoționant a fost surprins de Yvonne, sora lui Kathy, care suferă de aceeași afecţiune, pentru care în prezent nu există nici un tratament. Aceasta a fondat platforma http://makeblindnesshistory.com/ dedicată persoanelor nevăzătoare, prin care speră să le ofere acestora acces la tehnologia eSight.

Prin această inițiativă, Yvonne își propune să adune fonduri pentru ca persoanele nevăzătoare să beneficieze de eSight, care să le ofere acestora posibilitatea să se bucure de momentele importante din viață. Aceasta a declarat că în momentul în care se va termina strângerea de fonduri pentru sora sa, va începe o nouă campanie pentru o altă persoană oarbă, și procesul va continua. „Nu ne vom opri până când fiecare persoană oarbă va avea propriul eSight”, a declarat aceasta.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here