O româncă cucereşte Hollywood-ul

0
88

1398853373Adriana Rotaru cu Francis Ford Coppola la filmul TwixtRomânca Adriana Rotaru a produs filmul lui James Franco “Palo Alto”, în regia Giei Coppola, nepoata lui Francisc Ford Coppola. Pentru premiera acestui film, ce a avut loc recent la Tribeca Film Festival, la New York, pe covorul roşu Adriana a ales să poarte creaţia unui designer român cunoscut şi apreciat în Statele Unite, Camelia Skikos, informează ICR New York.

“Ca producător sunt norocoasă să lucrez doar pentru proiecte în care cred. Îmi plac în special cele ambiţioase şi cu buget mic pentru care trebuie să găseşti soluţii creative. Întodeauna mă implic în toate aspectele procesului de producţie, de la creearea iniţială a bugetului, post-producţie şi până în final când filmul ajunge în sălile de cinematograf. Doar folosind foarte bune ingrediente distribuite într-un mod eficient şi creativ poţi obţine un film de calitate. În prezent dezvolt şi proiecte cu buget mare şi continui să iniţiez colaborări noi cu echipe de oameni talentaţi din industria de la Hollywood”, a declarat Adriana Rotaru pentru Institutul Cultural Român de la New York.

Filmul Palo Alto este o adaptare după câteva nuvele scrise de James Franco. Palo Alto (locul naşterii lui Franco) este pelicula de debut a Giei Coppola, nepoata celebrului regizor. Alături de Franco în film joacă Emma Roberts şi Jack Kilmer, fiul lui Val Kilmer, dar şi Val Kilmer. Palo Alto a fost deja prezentat la Festivalurile de Film de la Telluride, Veneţia, Toronto şi San Francisco, iar premiera a avut loc la Festivalul de Film de la Tribeca, pe 24 aprilie 2014. Filmul va fi distribuit în cinematografele din SUA din 9 mai 2014 şi a fost produs de compania a lui James Franco care se numeşte “Rabbit Bandini Productions”.

Scurtă biografie

Absolventă de ASE, Adriana Rotaru a lucrat la mai multe emisiuni de divertisment, dar şi la proiecte de film pentru Studiourile Buftea.

A început în 2005 să colaboreze cu Francisc Ford Coppola – ca Director de Producţie – pentru filmul Youth Without Youth (România, Bulgaria) care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Roma.

A urmat apoi Tetro (Argentina, Spain) prezentat la Festivalul de la Cannes şi Twixt (Northern California) invitat la Festivalul de la Toronto.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here