O serie de fibre – vinovate de declanşarea maladiei Parkinson

0
123

Tot mai des auzim vorbindu-se despre apariția unor maladii, precum boala Parkinson care ne obstrucționează funcționarea organismului în condiții optime.

ParkinsonSpecialiștii ne informează că Parkinson este o boală degenerativă cauzată de distrugerea progresivă a neuronilor care produc dopamina (substanţa neurotransmiţătoare responsabilă de capacitatea organismului de a-şi controla mişcările).

Între 50-70 de ani, încep să apară tulburările care conduc către acest diagnostic: în acel moment, nivelul dopaminei din creier scade cu mai mult de 50% față de valorile normale.

Oamenii de ştiinţă francezi şi belgieni au descoperit originea maladiei Parkinson, care, până la acest studiu, nu putea fi explicată de cercetători, informează francetvinfo.fr

Cum s-a făcut această nouă descoperire?

Potrivit Mediafax, autorii studiului au identificat în creier o serie de fibre care se fac vinovate de declanşarea maladiei Parkinson, o boală neurologică degenerativă.

În momentul în care o proteină care se acumulează sub forma unei panglici deasupra neuronilor provoacă, în funcţie de forma acelor acumulări, mai multe maladii neurologice, atunci vorbim de Parkinson.

Întâi de toate, cercetătorii francezi şi belgieni au realizat un studiu pe șoareci și au reușit să demonstreze faptul că acea proteină cauzează într-adevăr sindromul parkinsonian.

Graţie noului studiu, oamenii de ştiinţă speră să dezvolte în viitorul apropiat o serie de anticorpi şi alte tratamente eficiente împotriva acestei boli grave, se arată pe http://www.descopera.ro.

De pildă, în Franţa, 1% din totalul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani suferă de Parkinson au o  calitate a vieţii degradată și de cele mai multe ori, medicamentele costisitoare pe care le achiziționează  au o eficiență scăzută.

Cu ajutorul noii descoperiri se speră la o diagnosticare mai timpurie a persoanelor care dezvoltă maladia Parkinson. În prezent, specialiștii ne spun că la nivel național, un număr de peste 72.000 pacienţi sunt diagnosticaţi cu această boală.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here