Cum a prins culoare singura stradă în trepte din București

0
85
Cum a prins culoare singura stradă în trepte din București
Cum a prins culoare singura stradă în trepte din București

Cum a prins culoare singura stradă în trepte din București

Capitala are o nouă stradă plină de culoare. “București la scară”, proiectul socio-cultural susținut de agenția Initiative, în iulie 2014, și-a încheiat prima fază, pictarea străzii Xenofon, de altfel singura stradă în trepte din oraş, informează organizatorii.

Timp de șapte zile, împreună cu artistul plastic Eva Radu, Initiative a adus într-un singur loc, pe treptele străzii Xenofon, clădirile reprezentative ale Bucureștiului. Cu ajutorul unei palete de culori deschise, care sugerează optimismul și pofta de viață, strada Xenofon a căpătat o nouă înfățișare, în acord cu vitalitatea și mobilitatea specifice unui oraș modern. Ideea layout-ului a venit în urma unor brainstorming-uri repetate, principala dorință fiind aceea de a marca într-un singur spațiu locurile exponențiale ale Bucureștiului.

Cum a prins culoare singura stradă în trepte din București

„De fiecare dată când începem să gândim o strategie de comunicare pentru un client, încercăm să găsim acele locuri în care mesajul unui brand poate să ajungă la publicul țintă într-o manieră creativă și interesantă, astfel încât aceștia să rezoneze cu mesajul și să îl înțeleagă.

Procesul implică o puternică latură creativă și ne bucurăm de fiecare dată când ideile noastre le sunt de folos clienților. București la scară este un proiect inedit pentru noi, este pentru prima dată când o agenție de media are un astfel de demers.

Ne-am propus să oferim locuitorilor și vizitatorilor Bucureștiului un nou loc în care să-și poată petrece timpul liber și, de ce nu, să poată găsi o sursă de inspirație pentru activitățile lor zilnice”, a declarat Alexandra Olteanu, Managing Director, Initiative.

“București la scară”

Ne place să descoperim Bucureștiul, iar într-o zi am ajuns și pe strada Xenofon. Timpul și-a pus amprenta asupra modului în care arată aceasta, dar chiar și așa este un loc special al Bucureștiului. Astfel ne-a venit ideea de a face ceva pentru a readuce acest colț al Capitalei în atenția publicului. Au urmat demersurile pentru a transforma ideea într-un concept și apoi punerea lui într-o formă de proiect, iar de acolo restul este istorie”, a precizat Adriana Ciobanu, Senior Media Planner, Initiative.

“București la scară” este un proiect socio-cultural, destinat bucureștenilor și tuturor celor care îl vizitează, un proiect care își propune să aducă o pată de culoare și bună dispoziție locuitorilor din zonă, precum și celor care ajung întâmplător în zona parcului Carol.

Citește și: 

Autostrăzile pentru biciclete din Norvegia
Atmosfera unei străzi din interbelic, recreată la Muzeul Aviaţiei Române
Cele mai ciudate străzi din lume | Galerie Foto

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here