O zi de viaţă sfântă – Păcatul spre care ai înclinaţie

0
172

la-cara-oculta-859041l

Ca să poţi duce mai uşor o viaţă sfântă, roagă-te la Dumnezeu să-ţi dea o conştiinţă fermă şi râvnă ca să poţi evita ocaziile de păcat, avertizează Mitropolitul Grigorie al Sankt Petesburgului, în lucrarea sa “O zi de viaţă sfântă – Sfaturi practice pentru organizarea vieţii creştinului”.

Şi mai ales ale acelui păcat spre care ai înclinaţie prin firea ta sau prin obicei. Pentru că un astfel de păcat ne duce cu putere pe fiecare dintre noi la satisfacerea nevoii lui, iar noi, care încă nu suntem cu totul credincioşi lui Dumnezeu, îl satisfacem cu atâta bunăvoinţă, încât şi dacă întâlnim obstacole în calea lui, încercăm cu toată puterea să le îndepărtăm şi să săvârşim păcatul, fară piedică şi neîntârziat.

Este foarte greu să se poată cineva păzi de un astfel de păcat, iar duşmanul nostru de veacuri ne atacă de unde nu te aştepţi, atât de des, cu atâta îndrăzneală dinspre vechiul şi îndrăgitul nostru păcat. Roagă-te din tot sufletul!

“O zi de viaţă sfântă – Sfaturi practice pentru organizarea vieţii creştinului”, Mitropolitul Grigorie al Sankt Petesburgului, Ed. Sofia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here