O zi de viaţă sfântă – Roagă-te lui Dumnezeu să-ţi întărească voinţa

0
163

1947993Dimineață, după ce ai analizat şi te-ai gândit la tot ce este necesar pentru a te apăra de păcat şi a duce o viaţă plăcută lui Dumnezeu, roagă-te din nou lui Dumnezeu să-ţi întărească voinţa şi să-ţi dea putere să nu dai dovadă de slăbiciune, aşa cum ai făcut deseori în trecut, subliniază Mitropolitul Grigorie al Sankt Petesburgului, în lucrarea sa “O zi de viaţă sfântă – Sfaturi practice pentru organizarea vieţii creştinului”.

Fără această rugăciune, făcută cu aceste cuvinte sau cu altele, nu te angaja nicicând în nici un fel de acţiune pentru nici un motiv, afară de vreunul care poate îţi scapă de sub control.

Cum putem să începem ceva fară binecuvântarea lui Dumnezeu? Fără ea, toată munca noastră este în zadar. Iar binecuvântarea lui Dumnezeu, ca orice dar, se obţine doar prin rugăciune (Iac. 1:7).

Este adevărat, Dumnezeu, în nemăsurata Lui bunătate, dă adesea reuşită acţiunilor oamenilor care nu se roagă şi care sunt şi păcătoşi. Nu da atenţie. Când îti vine acest gând, adu-ti aminte de soarta bogatului din Evanghelie (Lc. 16:19-32).

În viaţă fiind, toate nu i-au lipsit şi a avut toate mijloacele să-şi satisfacă din plin plăcerile trupului. Dar acest fel de viaţă, l-a aruncat după moarte în chinurile iadului. Şi când din flăcările iadului l-a implorat pe Avraam să-i uşureze chinul, a fost refuzat cu cuvinte care ne spun că cei ce sunt fericiţi în această lume trebuie să-şi aducă aminte de fiecare clipă petrecută în această viaţă: „Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele, iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti” (Lc. 16:25).

“O zi de viaţă sfântă – Sfaturi practice pentru organizarea vieţii creştinului”, Mitropolitul Grigorie al Sankt Petesburgului, Ed. Sofia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here