Oameni celebri şi poveştile ciudate din viaţa lor

0
1514

De multe ori oamenii celebri au avut parte, în afara gloriei, şi de o viaţă mai mult sau mai puţin ciudată, în câteva cazuri stranie de-a dreptul. Roosevelt a fost împuşcat, Napoleon a suferit de hemoroizi, iar Einstein a fost un Don Juan.

Veseli sau trişti, emoţionaţi sau ruşinaţi, mulţi oameni celebri au răzbit în societate datorită abnegaţiei şi pasiunii pentru meseria lor, potrivit Listverse.

Vă prezentăm poveştile de viaţă ale unor oameni faimoşi, dar care au trăit şi momente mai puţin fericite.

Sir Richard Francis Burton

burtonSpion, explorator, soldat sunt doar câteva dintre meseriile pe care le-a practicat sir Richard Burton, a cărui existenţă a fost marcată de întâmplări cel puţin uimitoare. În 1853, Burton a convins Royal Geographic Society să-i dea un concediu din armată pentru a călători la Mecca. El s-a deghizat în musulman pentru a putea vizita Mecca.

În timp ce explora Africa, el a fost străpuns de o suliţă trasă de un grup de războinici somalezi, dar a scăpat cu viaţă. Vorbea peste 30 de limbi şi dialecte, fiind şi diplomat spre sfârşitul vieţii.

Charlie Chaplin

charlieSir Charles Chaplin este cunoscut din faimoasele sale filme de comedie. Părinţii lui Chaplin nu au fost nişte modele pentru el, mama sa a avut doi copii nelegitimi, iar tatăl a părăsit familia când Charles era tânăr.

Mama a murit în urma unor probleme hepatice, după ce a devenit psihotică din cauza sifilisului. Nici viaţa lui Chaplin nu a fost una comună. El a fost obligat să plătească pensie alimentară pentru un copil care nu a fost al lui, deşi testul de paternitate a arătat asta.

Chiar şi după moarte putem spune că i s-au întâmplat lucruri ciudate. În 1977, corpul lui Charlie Chaplin a fost furat pentru o răscumpărare, dar a fost recuperat două luni mai târziu.

Petru cel Mare

petru_cel_marePetru cel Mare, care a fost ţar al Rusiei în secolul al XVIII-lea, a plecat în Europa de Vest, cu scopul de a găsi metode de a-şi moderniza ţara.

La întoarcere, el a înfiinţat şcoli, a creat un port puternic la Sankt Petersburg şi a ordonat ca toţi bărbaţii să-şi radă barba sau să plătească o taxă.

Theodore Roosevelt

Theodore_RooseveltS-a născut într-o familie bogată din New York, în copilărie fiind bolnăvicios, astmatic. A urmat cursuri de box la o vârstă fragedă.

Roosevelt a făcut multe excursii în Africa şi America de Sud, unde a vânat şi a studiat numeroase specii exotice. Dar cea mai ciudată întâmplare din viaţa sa a avut loc în 1912, în timpul unui discurs ţinut la Milwaukee.

Un asasin a încercat să-l omoare cu un pistol, dar glonţul a fost atenuat de tocul de ochelari. El a spus mulţimii că a fost împuşcat, dar şi-a continuat discursul şi apoi s-a dus la spital.

Napoleon Bonaparte

NapoleonS-a spus că Napoleon a fost scund, însă el a avut înălţimea de 1,70 metri, fiind normal pentru francezul mediu din perioada în care a trăit. Copilăria sa a fost jalnică, tatăl său, care a murit de cancer la stomac, şi-a lăsat familia fără niciun ban din cauza jocurilor de noroc.

Napoleon a suferit de hemoroizi şi se zvoneşte că durerea şi boala l-au împiedicat să câştige bătălia de la Waterloo.

Regele George al III-lea

regele GeorgeCât timp a fost rege al Angliei, a purtat numeroase bătălii, multe dintre ele în Europa, Africa şi America. A început să-şi piardă memoria din cauza otrăvirii cu arsenic. În cele din urmă, a murit în propriul său palat, orb şi nebun, în anul 1820.

Abraham Lincoln

abraham-lincolnAbraham Lincoln a avut o copilărie destul de grea, la vârsta de 9 ani pierzându-şi mama. A fost cel mai înalt dintre preşedinţii americani, măsurând 1,93 de metri.

În 1876, un grup de impostori a ţinut trupul lui Lincoln în vederea obţinerii unei răscumpărări. Ei au fost prinşi şi condamnaţi la un an de închisoare.

Robert Louis Stevenson

95d39/huch/1902/07Este cunoscut graţie romanului “Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde”. Ceea ce nu se prea ştie este faptul că a scris cartea consumând cocaină, iar ulterior i-a dat-o soţiei pentru a o revizui.

După ce soţia sa a afirmat că romanul era o alegorie şi trebuia scris ca atare, Stevenson l-a ars. Apoi, el a avut forţa să-l rescrie ţinând cont de criticile soţiei.

Charles Dickens

young-charles-dickensCharles Dickens a fost unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori din epoca victoriană. Cu toate că povestirile sale au avut, de obicei, finaluri fericite, propria sa viaţă nu a fost la fel.

Viaţa timpurie a fost petrecută în cea mai mare parte în închisoare, din cauza faptului că tatăl său nu şi-a putut achita datoriile, astfel că toată familia a trebuit să i se alăture în închisoare.

Apoi, el a lucrat într-o fabrică pentru a ajuta la achitarea datoriilor. Condiţiile de muncă foarte grele au reprezentat o sursă de inspiraţie majoră pentru scrierile sale de mai târziu.

Sursa: ziare.com

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here