Oamenii de știință avertizează: Pământul a intrat într-o nouă eră de dispariție a vieții

0
317

118699_Papel-de-Parede-ZEUS-OS-X-Terra-Vista-do-Espaco_1920x1080Pământul a intrat într-o nouă eră de dispariție a vieții, iar printre primele specii ar putea muri sunt și oamenii. Avertismentul apocaliptic a fost dat de cercetătorii americani de la mai multe universități. Cercetătorii au făcut aceste calcule în baza datelor obținute în urma mai multor săpături arheologice. 

Potrivit savanților, vom fi martorii celei de-a șasea dispariții în masă a speciilor. Specialiștii susțin că dacă acest proces va continua, atunci biosfera va avea nevoie de milioane de ani pentru a-și reveni.

După ce ultimul fenomen de acest fel s-a terminat, în urmă cu 65 de milioane de ani, dinozaurii au dispărut de pe suprafața Terrei într-un ritm amețitor. Cercetătorii au inclus în grupul de risc 41% din amfibieni și 25% din mamifere.

Mai mult, specialiștii susțin că în prezent acest proces este de 100 de ori mai amplu, iar drept dovadă anunță că, începând cu anul 1900, de pe Pământ au dispărut mai mult de 400 de specii de vertebrate, deși anterior acest fenomen putea să aibă loc în decursul a 10.000 de ani.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here