O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Edinburg au reușit să regenereze pentru prima oară un organ viu. Echipa a reconstruit timusul, un organ localizat în zona inimii care produce celule imunizante importante.
Această descoperire ar putea deschide drumul către noi terapii pentru persoanele cu probleme ale sistemului imunitar și probleme genetice care afectează dezvoltarea timusului. Echipa a reactivat un mecanism natural care își atenuează efectul odată cu creșterea în vârstă și a regenerat timusul la șoareci foarte bătrâni. După tratament, organul regenerat avea o structură similară celei întâlnite la șoarecii foarte tineri. Funcția timusului a fost și ea restaurată, iar șoarecii au început să producă mai multe celule albe denumite celule T care sunt importante în combaterea infecțiilor. Totuși, nu este încă clar dacă sistemul imunitar al șoarecilor a fost îmbunătățit.
„Rezultatele noastre sugerează că urmarea aceleiași proceduri la oameni ar putea îmbunătăți funcția timusului și spori, așadar, imunitatea la pacienții cu vârste înaintate sau a celor cu probleme ale sistemului imunitar. Totuși, înainte de a testa tratamentul pe oameni mai avem mult de muncă pentru a ne asigura că procesul poate fi controlat cu strictețe”, a declarat Clare Blackburn, Professor of Tissue Stem Cell Biology al centrului MRC de Medicină Regenerativă.
Cercetătorii au urmărit o proteină produsă de celule ale timusului, denumite FOXN1, care ajută la controlul modului în care sunt activate gene importante. Prin creșterea nivelului de FOXN1, echipa a comandat practic celulelor similare celor stem să reconstruiască organul.
Sursa: stiintasitehnica.ro
Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]