Oamenii de știință regenerează pentru prima dată un organ!

0
107

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Edinburg au reușit să regenereze pentru prima oară un organ viu. Echipa a reconstruit timusul, un organ localizat în zona inimii care produce celule imunizante importante.

14755_07_10_12_2_57_16_9313945-300x200Această descoperire ar putea deschide drumul către noi terapii pentru persoanele cu probleme ale sistemului imunitar și probleme genetice care afectează dezvoltarea timusului. Echipa a reactivat un mecanism natural care își atenuează efectul odată cu creșterea în vârstă și a regenerat timusul la șoareci foarte bătrâni. După tratament, organul regenerat avea o structură similară celei întâlnite la șoarecii foarte tineri. Funcția timusului a fost și ea restaurată, iar șoarecii au început să producă mai multe celule albe denumite celule T care sunt importante în combaterea infecțiilor. Totuși, nu este încă clar dacă sistemul imunitar al șoarecilor a fost îmbunătățit.

„Rezultatele noastre sugerează că urmarea aceleiași proceduri la oameni ar putea îmbunătăți funcția timusului și spori, așadar, imunitatea la pacienții cu vârste înaintate sau a celor cu probleme ale sistemului imunitar. Totuși, înainte de a testa tratamentul pe oameni mai avem mult de muncă pentru a ne asigura că procesul poate fi controlat cu strictețe”, a declarat Clare Blackburn, Professor of Tissue Stem Cell Biology al centrului MRC de Medicină Regenerativă.

Cercetătorii au urmărit o proteină produsă de celule ale timusului, denumite FOXN1, care ajută la controlul modului în care sunt activate gene importante. Prin creșterea nivelului de FOXN1, echipa a comandat practic celulelor similare celor stem să reconstruiască organul.

Sursa: stiintasitehnica.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here