4 lucruri care ne fac funcţionali social

0
97
obiecte4 obiecte care ne fac funcţionali social

Oricât am încerca, e imposibil să ne imaginăm lumea fără obiecte. Nu de puţine ori, constatăm că după aceste obiecte ne organizăm imaginea, ideologiile sau legăturile cu ceilalți iar posibilitățile de comunicare şi convingerile n-ar fi auzite de nimeni fără ele. Cum nu ne putem imagina viața fără anumite obiecte, ne-am gândit care ar fi cele 4 lucrurile care ne fac funcționali social pe fiecare dintre noi. Am ales o serie de obiecte din repertorii diferite pentru a arăta cât de mult s-au integrat anumite obiecte în viața noastră.

4.Portofelul

portofelEste un ansamblu de obiecte de o mare importanţă funcţională şi socială pentru că: găzduieşte cardul bancar, buletinul, permisul de conducere ş.a. Cu alte cuvinte, acestea au puterea de a cumpăra, identitatea birocratică şi accesul la mobilitate. Le purtăm cu noi deşi ne îngreunează buzunarele şi chiar dacă nu avem nevoie de ele tot timpul.

3.Laptopul

laptopMulți dintre noi putem spune că avem un atașament pentru laptopul nostru. Cu siguranță este unul dintre obiectele pe care le-am lua cu noi pe o insulă pustie (alături de o baterie solară). Cu alte cuvinte laptopul, e mediatorul nostru, fie că e vorba de prieteni sau colaboratori. E interfața informațiilor și opiniilor, mersul țării și al lumii (e biblioteca perfectă).

2.Telefonul mobil

Telefonul mobil e cel care ne scoate din încurcătură și ne bagă în angoase. Telefonul ne dă senzația de siguranță, dar și de expunere continuă. Dacă mergem pe o stradă întunecată şi simţim că paranoia s-ar putea instala, gândul că avem telefonul la noi ne liniștește, știind că putem suna oricând pe cineva.

1.Geanta

geantaProbabil multe femei, obișnuiesc să meargă peste tot cu geanta pe umăr. Deseori, poate s-au întrebat cum își transportă bărbații obiectele, atâta vreme cât îi vedem cu mâinile în buzunare. De altfel, pentru multe persoane geanta e trusa de supravieţuire în orice condiții.

Mădălina M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here