Ochelarii devin istorie

Ochelarii și pierderea vederii

0
105
Ochelarii
Ochelarii

Ochelarii și pierderea vederii

Ochelarii -Conform Webmd.com, peste 285 de milioane de oameni din lume suferă de probleme oftalmologice sau orbire. Indiferent de gradul de pierdere a vederii, procesul în sine are efecte emoționale devastante, afirmă medicul Anne Sumers.  Dumneaei consideră că aceasta se datorează de fapt pierderii independenței personale, dar vestea bună este că progrese în diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni oculare se fac în fiecare zi. Deși o zonă sensibilă, ochiul nu este așa de inaccesibil precum creierul, de exemplu, și de aceea intervențiile sunt mai facile.

Cercetătorii afirmă că celulele stem îi ajută să facă progrese remarcabile

Mai ales atunci când trebuie reproduse o serie de celule pierdute dintr-o cauză sau alta. De asemenea și ultimele descoperiri în domeniul bionicii reușesc să ajute creierul în receptarea informațiilor de care are nevoie de la ochi.

Unul din domeniile care a avansat uimitor în ultimul deceniu este degenerarea maculară. Adică procesul de pierdere progresivă a vederii. Macula reprezintă o zonă a retinei care se află în spatele ochiului. Cu toate că ocupă o suprafață extrem de mică, ea conține celule specializate responsabile de vederea centrală fixă. De aceasta  avem nevoie atunci când citim, conducem, dar și în alte activități care necesită o privire limpede și fixă.

Boala se prezintă sub două forme: umedă, mai gravă și agresivă

Care inundă cu sânge zona respectivă, și uscată, cea care afectează privirea și pe majoritatea, mai ales odată cu îmbătrânirea. Există o serie de tratamente eficace pentru varianta umedă a acestei boli a privirii. Incluzând o serie de medicamente și o tehnologie care utilizează laser rece.

În cazul degenerării maculare uscate și al altor forme de pierdere lentă a vederii, viitorul l-ar putea reprezenta KAMRA. Acesta este  un inel subțire inserat în cornee, îmbunătățind privirea  îmbătrânită, de aproape sau de departe.

Dispozitivul a primit aprobarea în SUA și câteva state din America de Sud, Europa și Asia

Inelul are 3.8 mm diametru și deschiderea centrală de 1.8 mm. Pentru ca lumina să circule direct din fața în spatele ochiului. 8400 de găurele microscopice există pe inel pentru ca oxigenul și nutrienții să circule liber și natural prin ochi. Nu tuturor pacienților li se potrivește dispozitivul totuși, alternativele rămânând lentilele de contact și ochelarii.

Sfinții Părinți vorbesc despre simțurile duhovnicești care dublează pe cele trupești

Sau mai exact, stau la baza lor, ca puteri ale sufletului. Acestea  îl ajută să relaționeze cu lumea spirituală și să se integreze în ea. Întrepătrunderea dintre lumea spirituală și cea materială face ca Sfinții Părinți să caute din lumea aceasta să-și deschidă ochii credinței. Să vadă cele nevăzute, iar Dumnezeu ”le deschide ochii” din când în când. Potențându-le astfel puterile sufletești și arătându-le orizontul Său de vedere.

Pe lângă aceasta, ochiul sufletului este considerat mintea, logosul, cu subdiviziunile sale. Rațiunea, cugetarea, judecata, după cum le clasifică părinții filocalici. Acesta uneori  este curățit de păcate. Dintre care cele fundamentale sunt neștiința, uitarea, nepăsarea, părerea (de sine). Acest ochi poate vedea ceea ce aici doar bănuiește, deduce sau intuiește, iar Dumnezeu i se arată, oferindu-i pregustări ale realităților cerești.

Pr. Chirița George

Jurnal Spiritual

Mai multe articole ale acestui autor puteţi citi aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here