Ochii prin care te privește Dumnezeu

0
166

ochii diviniPildă despre ochii prin care te privește Dumnezeu – Dumnezeu este oriunde – Este în ochii aproapelui, vorbește prin oamenii ce ajung la sufletul tău, este în floarea dăruită din dragoste

Pildă despre ochii prin care te privește Dumnezeu

„Un om bogat avea obicei să poftească zi de zi la sine săraci, să-i hrănească și să le slujească împreună cu toată familia sa. Odată, printre oamenii cunoscuți a venit la el și unul pe care nu-l știa. Gazda l-a chemat la masă, apoi s-a dus după apă, ca oaspetele să se poată spăla pe mâini. A venit cu apa foarte repede, dar, spre mirarea sa, pe săracul cel nou nu l-a mai văzut. Iubitorul de străini se nedumerea: ‘Ce să însemne asta?’… Nedumerirea lui a fost însă dezlegată la scurtă vreme, căci în aceeași noapte i S-a arătat Domnul și i-a zis:
– Înainte i-ai primit pe frații mei mai mici, dar ieri M-ai primit pe Mine Însumi, și mila Mea va rămâne de acum cu tine.”
„Apa vieții – 300 de istorioare cu tâlc duhovnicesc”, editura Sophia, 2016

Nu știi de unde te privește Dumnezeu, dar simți că e acolo

Multor oameni li se întâmplă să se poarte frumos sau urât cu niște necunoscuți, pe care-i întâlnesc ulterior în contexte neașteptate pentru ei. Pilda aceasta este despre a fi om întotdeauna, nu numai cu anumite persoane. Este de a nu-i subestima pe cei cu care vii în contact. Despre a nu avea impresia că unii sunt mai neimportanți decât alții și, ca atare, nu merită respectul tău.

Creează în jurul tău o atmosferă plină de armonie și fii tu însuți întotdeauna, nu selectiv! Creează relații clare și satisfăcătoare cu toți ceilalți care pulsează în ritm cu tine, cu acei care vibrează alături de tine! Nu alege și nu introduce criterii (de triaj) pentru că nu știi prin ochii cui te privește divinitatea. Deschide-te către un univers mai vast, nu rămâne închistat în reguli și norme inhibante, stabilite de societate. Fii receptiv, caută să ajungi la un mod mai cuprinzător și mai profund de a vedea viața. Este o decizie înțeleaptă să încerci să descoperi tu ceea ce este bine, să eviți să te porți cum spun unii, să afli care este drumul tău, conform idealurilor și dorințelor tale. Dar aceasta nu presupune că trebuie să calci în picioare tot ce întâlnești pe drum.

Deschide spațiul din tine, privește și lărgește-ți orizontul, acceptă și alte puncte de vedere! Nu te limita doar să auzi ce spune celălalt, ascultă! Înainte de a-i împărți în valoroși și neinteresanți, cunoaște-le viața, părerile, manifestările. Abia apoi poți decide dacă e cazul să mai stai în prejma lor. Dumnezeu este oriunde. Te privește prin ochii aproapelui, vorbește prin oamenii ce ajung la sufletul tău, este în floarea dăruită din dragoste. Poți simți ochii divini mereu și peste tot. Gândește-te la asta!

Te invit să citești și pilda Prietenie.

Mihaela Mușetescu