România, prima din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

0
103

Olimpiada Internaţională de GeografiePatru dintre elevii români care au participat, la Kyoto, în Japonia, la Olimpiada Internaţională de Geografie se vor întoarce acasă cu patru medalii, dintre care trei de aur, şi locul întâi pe naţiuni.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional “I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi), se afirmă într-un comunicat remis Ziare.com.

Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco. El este absolvent al Liceului Teoretic “Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

Anul trecut, reprezentanţii României au luat locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august. Ea s-a tinut la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.

Sursa ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here