Omul egoist

0
783

egoistOmul egoist este omul care vrea doar lui să-i fie bine, care vrea ca dorinţele lui să fie litere de lege pentru cei din jurul lor, şi atunci vor ca aceştia să cânte după cum joacă ei, vor ca aceştia să renunţe la viaţa lor, la visele lor, la speranţele lor şi să lucreze doar pentru a-i împlini lui: obiectivele, dorinţele, visele, capriciile.

Omul egoist se iubeşte doar pe el însuşi cu o iubire bolnavă, crede că soarele trebuie să se învârtă după el şi pe toţi ceilalţi din jur îi vede oameni mărunţi care nu merită să aibă şi ei parte de ce îşi doreşte el.

Omul egoist se crede împărat, iar pe toţi ceilalţi din jur îi consideră slugile lui, asupra cărora are drept de viaţă şi de moarte şi care trebuie să aibă drept scop în viaţa lor, slujirea lui cu credinţă.

Omul egoist e un om cu suflet rău, un om în inima căruia nu este primită iubirea de Dumnezeu şi semeni, este un om care într-o relaţie aşteaptă doar să primească şi nu să dăruiască, căruia îi place să nedreptăţească, să umilească.

E un om care nu ştie ce înseamnă prietenia, solidaritatea, smerenia, modestia, bunătatea, blândeţea, milostivirea, respectarea libertăţii şi ale celorlalte drepturi ale semenilor din jurul său…

Să ne rugăm Bunului Dumnezeu să nu avem sufletul încărcat de egoism şi să nu fim înconjuraţi de oameni egoişti care nu ne-ar dori fericiţi şi împliniţi…

Cristina Toma