FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ, poveste nemuritoare pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII

0
270

Opera Comică Pentru CopiiCare fetiţă nu visează să fie prinţesă? Şi, mai târziu, câte dintre ele nu aşteaptă un prinţ? Despre prinţi, prinţese şi alte lucruri din magia poveştilor sunteţi invitaţi să aflaţi la Opera Comică Pentru Copii, în luna noiembrie, la spectacolele cu baletul FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ (în versiune adaptată pentru micii spectatori).

Opera Comica Pentru Copii, a dat un comunicat potrivit caruia, în zilele de luni (11, 18, 25 noiembrie) şi marţi (12, 19, 26 noiembrie), de la orele 11.00 şi 13.00, cei care vor trece pragul teatrului liric bucureştean se vor reîntâlni cu unul dintre cele mai frumoase basme nemuritoare, poveste aşternută pe hârtie de scriitorul francez  Charles Perrault şi preluată ulterior de Fraţii Grimm.

Spectacolul de balet – premiera a avut loc pe 1 aprilie 2013 – în regia şi coregrafia lui MIHAI BABUŞKA. El se bazează pe o inedită combinaţie între basmul tradiţional, baletul clasic şi filmul de desene animate al lui Disney.

Coloana sonoră este asigurata de Alexandru Istrate. Acesta a creat un colaj atractiv între muzica marelui Ceaikovski şi banda sonoră a filmului de animaţie.

Decorurile şi  costumele  sunt create de VIORICA  PETROVICI. Ea a fost nominalizată în anul 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu. Asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş.

Întâmplările frumoasei prinţese trezite din vraja malefică a ursitoarei rele de sărutul unui prinţ vor prinde viaţă prin interpretarea balerinilor Operei Comice pentru Copii: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu; Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Theodora Munteanu; Andy Ardeleanu, Mircea Ioniţă, Daniel Manea, Mihai Pricope; Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here