Opere de artă din linguri și furculiţe

0
745

De la tablouri din ciocolată la opere de artă din metal, artiștii talentați reușesc să facă din obiectele de zi cu zi artă inovatoare. Să luăm exemplul lui Gary Hovey, care folosește tacâmuri pentru a sculpta chipuri minunate de animale și a vieții sălbatice. Pentru a crea fiecare sculptură, Gary Hovey trebuie să taie, să sudeze și să modeleze numeroase furculiţe, linguri și cuțite din oțel inoxidabil. Produsul finit este o complicată creatură împletită din tacâmuri din argint reprezentativă faunei sălbatice.

furculite 1

furculite 2

furculite 3Originar din Ohio, Gary Hovey a început să sculpteze cu tacâmuri în 2004, adică aproape douăzeci și cinci ani după ce a fost pentru prima dată inspirat de o sculptură a lui John Kearney realizată din bare de protecție auto din crom. Până atunci, Hovey avea deja o experiență vastă în prelucrarea metalelor și în sudură, două metode  importante în procesul de sculptură cu tacâmuri. Aceste sculpturi reprezintă o varietate de animale sălbatice, cum ar fi păsări, urși, căprioare, castori și gorile- și alte imagini, inclusiv un portret uimitor al ochiului uman.

furculite 4

furculite 5

furculite 6Ceea ce este cel mai interesant în arta lui Hovey este că el folosește fiecare furculiță, lingură și cuțit pentru a crea imagini care înfățișează viața în detalii complexe, precum forma unei pene de vultur sau textura dură a blănii ursului. Hovey și-a expus lucrările în diferite galerii, multe  în sau în jurul statului Ohio, unde locuiește în prezent împreună cu soția și copiii săi. Hovey a fost diagnosticat cu maladia Parkinson în 1994, dar nu a lăsat boala să-l țină departe de harul său artistic. De fapt, el a descoperit că sculptura cu tacâmuri poate fi de multe ori o terapie.

furculite 7Sursa: all-that-is-interesting.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here