Operele celor mai importanți artiști români, expuse în Pavilionului de Artă “Art Safari” București

0
109

paintings-by-camille-pissarro-6Operele celor mai importanți artiști români pot fi admirate într-o amplă expoziție, de joi până duminică, la Pavilionului de Artă “Art Safari” București, au anunțat miercuri organizatorii.

Pavilionului de Artă “Art Safari” București este găzduit într-un ansamblu expozițional special construit pentru această ocazie în Piața “George Enescu”, pe baza proiectului de arhitectură realizat de către Dorin Ștefan. Structura pavilionară a fost gândită după modelul TEFAF din Maastricht. La eveniment participă peste 100 de galerii, muzee și instituții culturale din România, Austria, Italia, Germania.

Expozițiile din acest spațiu, fără precedent în spațiul cultural românesc, valorează câteva zeci de milioane de euro și inestimabile valori culturale românești. Doar spațiul expozițional dedicat muzeelor (Micul Pavilion) cuprinde opere de artă care se ridică către suma de 10 milioane de euro, o sumă considerabilă dacă se ia în calcul că tranzacțiile din piața românească de artă sunt încă la sume modice.

Marele Pavilion (pavilionul galeriilor) va adăposti și o selectă expoziție a unora dintre operele de artă românească cel mai bine tranzacționate în ultimii trei ani, a căror valoare totală este de aproape 1,5 milioane de euro. Astfel, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Victor Brauner conduc detașat topul celor mai bine tranzacționate opere de artă românească în România. Cu cinci opere prezente în această expoziție, totalul operelor lui Grigorescu se ridică la aproape un milion de euro, dintre care cea mai valoroasă este opera “Țărăncuță odihnindu-se” (adjudecată cu 270.000 euro), urmată îndeaproape de tabloul “Nimfă dormind”, adjudecată cu 220.000 euro, ambele tranzacționate în 2011. Nicolae Tonitza, prezent cu două opere în valoare totală de 325.000 euro, este de asemenea printre preferații colecționarilor și iubitorilor de artă. Expoziția poate fi vizitată la standul Casei Artmark din cadrul Marelui Pavilion la Art Safari.

Art Safari — Pavilionul de Artă București este deschis în perioada 22-25 mai. Bilete se găsesc prin www.myticket.ro și în rețeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenția Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv la casele de bilete ale teatrelor bucureștene și la oficiile poștale din București și județul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai și la recepția Pavilionului Art Safari (Piața George Enescu).

Organizatorii proiectului sunt: Asociația Comercianților de Opere de Artă din România, sub patronajul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, cu participarea Asociației Galeriilor de Artă Contemporană din România, cu sprijinul Institutului Cultural Român și cu sponsorizarea Deutsche Bank.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here