Priveşte partea bună a lucrurilor!

0
182

optimistAlege să fii optimist! – Azi este ziua de mâine pentru care îți făceai probleme ieri – Viața este o chestiune de opțiune și alegere – Alege să trăiești o viață deplină!

Ideea este să fii optimist!

George este tipul de om pe care ți-ar plăcea să-l ”urăști”: e întotdeauna bine dispus și are întotdeauna ceva pozitiv de spus. Dacă cineva îl întreabă cum îi merge, el răspunde:

“Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!”

E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reușește întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situației. Am devenit curios și într-o zi l-am întrebat:

“Nu înțeleg, nu este cu putință să fii optimist în toate zilele, tu cum reușești?”

George îmi răspunse:

“În fiecare zi când mă trezesc, știu că am două posibilități: Pot să aleg să fiu binedispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Și aleg să fiu binedispus. Când mi se întâmplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăț din ce mi s-a întâmplat. Și eu aleg să învăț. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieții. Și eu aleg întotdeauna partea bună a vieții.”

“Dar asta nu este întotdeauna așa de ușor”, i-am spus.

Viața este despre opțiuni și alegeri

“Ba da, zise George, întreaga viață este o problemă de opțiuni. Când îndepărtezi din viață tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de opțiuni. Depinde de tine să alegi cum să reacționezi la diverse situații, tu trebuie să decizi cum să-i lași pe alții să-ţi influențeze atitudinea față de viață. Tu alegi să fii bine sau rău dispus. Până la sfârșit tu ești acela care decizi cum să-ți trăiești viața”.

După această discuție am pierdut legătura cu George, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea, când mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva în viață în loc să reacționez la evenimente.

Pozitivism incurabil

Apoi am aflat că George a avut un accident groaznic la locul de muncă, a căzut de la 18 metri înălțime și după o operație de 8 ore și după o îndelungată spitalizare a ieșit având o placă de oțel în spate. M-am dus să-l văd și l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.

“Vrei să vezi cicatricile mele?”

“Dar cum faci să rămâi pozitiv după ce ți s-a întâmplat?

“În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetița mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri și a trăi. Și am ales să trăiesc.”

“Dar nu ți-a fost frică?”

“Atunci când m-au dus la spital și am văzut expresiile fețelor asistentelor și doctorilor, mi-a fost frică, fiindcă era de parcă se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a întrebat dacă am alergie și am răspuns: DA! Toți m-au privit și atunci am urlat: sunt alergic la gravitație! Toți au izbucnit în râs și eu le-am spus: acum operați-mă ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!”

Opțiunile noastre…

George m-a învățat că în fiecare zi avem posibilitatea de a alege să trăim o viață deplină. Și este inutil să fim mereu îngrijorați pentru mâine, fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie să trăim. Și mâine ne vom gândi la problemele de mâine. La urma urmei, azi este ziua de mâine pentru care îți făceai probleme ieri.

Acum ai două opțiuni: să citești acest articol și apoi să-l ignori sau să îl împarți cu oamenii dragi ție și să învățați împreună să trăiți fiecare zi din plin, fiecare răsuflare, și mai presus de toate, fiecare prietenie! Este important să luăm partea bună din toate! Pentru că orice situație are două părți.

Sursa: Momente în viață

Vă invităm să citiți și articolul Zâmbetul ca stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here