Orașele nelocuite ale Chinei: Uriașe metropole fantomă | GALERIE FOTO

0
648

web-Kai-Caemmerer-3

Sunt uriașe, dispun de toate facilitățile urbane, dar sunt complet goale. Orașele nelocuite ale Chinei reprezintă un mister pentru lumea occidentală.

Oficialii de la Beijing le numesc “orașe nenăscute” și susțin că fac parte dintr-un amplu program urbanistic care presupune strămutarea a 250 de milioane de oameni de la țară, la oraș.

Fotograful Kai Caemmerer s-a declarat fascinat de aceste orașe fantomă şi, în 2015, a călătorit în China pentru a le explora. Colecţia sa de fotografii “Oraşele nenăscute” ilustrează acest concept surprinzător de dezvoltare urbană, relatează The Independent.

web-Kai-Caemmerer-1

“Spre deosebire de America, unde oraşele se dezvoltă treptat şi cresc în funcţie de economia locală, aceste noi oraşe din China sunt construite până în stadiul final înainte de a se începe popularea lor”, a declarat fotograful, pentru Business Insider.

“Aceste imagini documentează un moment complex al urbanizării Chinei”, a explicat Caemmerer.

web-Kai-Caemmerer-2

Pentru a-și pune în practică proiectul, fotograful a locuit aproape trei luni în apropierea orașelor fantomă. Caemmarer a descris experienţa ca fiind “ireală” şi “surprinzătoare”.

“Multe dintre noile oraşe nu vor fi complet populate şi locuite mai devreme de 15-25 de ani de la începerea construcţiei. În prezent nu putem decât să ne imaginăm cum va arăta viaţa locuitorilor de aici”, a adăugat acesta.

web-Kai-Caemmerer-4 web-Kai-Caemmerer-5 web-Kai-Caemmerer-6 web-Kai-Caemmerer-7 web-Kai-Caemmerer-8 web-Kai-Caemmerer-9 web-Kai-Caemmerer-10 web-Kai-Caemmerer-11 web-Kai-Caemmerer-12

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here