Orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti” pleacă într-un nou turneu în Germania

0
103

Ca de obicei în ultimii ani, orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Satu Mare, va efectua un nou turneu în Germania. Ei vor activa în zona orașului Düsseldorf, cu un nou program conceput și dirijat de Franz Lamprecht. Acest nou concert din seria „Bijuterii muzicale” a fost prezentat cu mare succes de public joi seară,

filarmonica orchestraAu fost prezente în această seară muzicală atât sonorități din epoca de aur a valsului vienez, în lucrări de Franz Lehar și Johann Strauss-fiul, cât și momente din muzica unor filme celebre („A fost odată în America”, „Titanic”, „Mic dejun la Tiffany’s”). Un moment oarecum inedit a fost aranjamentul orchestral al unui cântec tradițional al arenelor de corrida, „La Virgen de la Macarena”.

Deși orchestra pleacă săptămâna viitoare în Germania, nu vor lipsi concertele pe scena Filarmonicii. Joi, 20 februarie, vor evolua formații camerale ale Conservatorului din Debrecen. In penultima zi a lunii curente membrii sextetului de tineri muzicieni din orchestra Filarmonicii care susțin scurte recitaluri promoționale în școli vor evolua pe scena sălii proprii de concerte într-un recital cameral; recitalul se anunță foarte interesant.

Sursa: informatia-zilei.ro

Muzica de calitate: http://radio-online.ro/home

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here