Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel pentru folosirea seringilor de unică folosinţă

0
82

seringi_2_800x533Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel la utilizarea seringilor de unică folosinţă, pentru a lupta împotriva propagării bolilor infecţioase letale, informează AFP.

Potrivit Agerpres, OMS a prezentat o nouă politică privind folosirea în siguranţă a seringilor pentru a reduce şi a elimina cu timpul folosirea lor la mai mult de o persoană şi a preveni răspândirea bolilor infecţioase şi transmisibile pe această cale, precum hepatita sau SIDA.

“Milioane de persoane ar putea fi protejate împotriva infecţiilor transmise de injecţii cu condiţia ca programele medicale să utilizeze seringi de unică folosinţă”, transmite OMS.

Potrivit unui studiu din 2014, aproximativ “1,7 milioane de persoane au fost contagiate cu virusul hepatitei B, circa 315.000 cu virusul hepatitei C şi 33.800 cu HIV în urma unei injecţii”.

În fiecare an sunt efectuate 16 miliarde de injecţii, dintre care 5% sunt vaccinuri, iar alte 5% servesc la alte proceduri precum transfuziile de sânge. Restul de 90% sunt injecţii intramusculare sau sub-cutanate pentru administrarea de medicamente.

Seringile nesecurizate costă între 0,03 şi 0,04 dolari, în timp ce noile seringi “inteligente” – numite aşa pentru că sunt echipate cu un sistem care blochează efectuarea unei a doua injecţii – costă cel puţin dublu, notează OMS.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here