”Origami dansatori” |Video

0
95

Cu toții suntem fascinați de origami sau arta japoneză a plierii hârtiei colorate pentru a obține figurile dintre cele mai diferite de la flori și animăluțe la  forme decorative de artă abstractă.

Plictisit de convenționalele origami, designerul și producătorul japonez Ugoita, cu ajutorul electromagnetismului, a schimbat pentru totdeauna lumea origami, făcând creațiile sale să prindă viață.

Prin atașarea unor magneți speciali pe picioarele cocorilor de hârtie, Ugoita reușește să facă figurinele să „danseze”, prin emiterea unor șocuri electrice prin intermediul suprafeței pe care acestea sunt așezate.

Pentru a crea cei cinci cocori dansatori Ugoita a pliat hârtia de aur, a creat o scenă specială, a scris un cod și a folosit 41 de magneți pentru a le controla mișcările. Impresionant, nu?

Printre alte proiecte la fel de inedite care aduc aminte de lumea copilăriei, create de Ugoita se numără și o umbrelă care transformă picăturile de ploaie în note muzicale și o muzicuță de 8 biți realizată într-o carcasă de la un joc Nintendo.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here