Orzul util în alimentație

0
340
OrzulOrzul este una dintre cele mai vechi cereale. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, orzul este potrivit pentru a lupta cu colesterolul şi a excesului de greutate.

Orzul este cunoscut de omenire de aproape 10.000 de ani. Pe lângă faptul că are multe substanţe nutritive, a devenit foarte utilizat în ziua de azi. Acesta este văzut în principal ca hrană pentru animale. Acest punct de vedere este complet greşit. El poate fi o componentă integrală a fiecărui meniu.

Este bogat în gama de vitamine B – B1, B3, B6 şi B9. El are, de asemenea, niveluri ridicate de zinc, care este esenţial în capacitatea organismului de a produce testosteron.

Fosforul din orz îl face mai util decât orice alte cereale.

Acesta joacă un rol de lider în domeniul sănătăţii oaselor. Mai mult decât atât, orzul conţine fibre. Fibrele sunt de mare ajutor în digestie şi în eliminate ţesutului adipos din organism.

Acest aliment conţine unul dintre aminoacizii cei mai utili – lizina. Aceasta ne ajută să avem un păr şi o piele sănătoasă. Pe lângă faptul că acţionează antiviral, are proprietăţi şi antimicrobiene.

Există mai multe tipuri de orz determinate de numărul de piei eliminate. Cele mai multe vitamine şi minerale sunt păstrate în orzul curat, care elimină doar pielea exterioară a mamelonului. Alte tipuri de orz îşi pierd cele mai multe dintre ingredientele lor benefice, dar rămân în continuare utile.

Datorită conţinutului ridicat de fibre, vitamine şi alte minerale, orzul este potrivit în dietă.

Se crede că nutrienţii ajută în cazul în care doriţi să eliminaţi grăsimea acumulată.

În alimentație vă recomandăm să folosiţi orzul curat. Lăsaţi-l pentru mai multe ore să se fiarbă ușor, în apă sau lapte.

După fierbere, se poate mânca la micul dejun cu fulgi de ovăz, fructe proaspete sau uscate.

Un alt mod de a include orzul în dietă, este să-l consumaţi o zi întreabă cu ceai sau apă. Acest mod este bun pentru pierdere în greutate, dar şi pentru curăţarea organismului. Potrivit după supraalimentare.

Sursa: imaginea.info.ro

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here