˶Consumul constant de ouă de prepeliță este echivalentul consumului unui super-aliment!˝

0
323

oua de prepelitaPentru menținerea stării de sănătate, dar și pentru tratarea diverselor boli, medicii recomandă consumul de ouă de prepeliţă, fierte sau crude, ele aducând o serie de beneficii asupra organismului.

Cu o valoare nutrițională de patru ori mai mare, ouăle de prepeliță au beneficii colosale asupra sănătății.

Conform  www.formula-as.ro, datorită concen­traţiei mari de vitamine, minerale şi pro­teine de calitate superioară, ele vin­decă o mulţime de boli şi întăresc imu­nitatea; dar ouăle de prepeliţă ajută şi frumuseţea; ele sunt folosite mai ales în Asia, iar tratamentele cu ele au efecte excep­ţio­nale asupra pielii şi părului.

Printre beneficiile consumului de ouă de prepeliță se numără reglarea şi îmbunătățirea  funcţionării  inimii; întărirea aparatului cardiovascular; scăderea nivelului colesterolului; reglarea acidității gastrie şi digestia; ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat, ne informează www.incomemagazine.ro

Mai mult decât atât, ele sunt benefice în afecţiunile oftalmologice şi ORL și reglează
nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet; ele acţionează pozitiv asupra creierului şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.

 O să vă prezentăm mai jos o listă de câteva rețete ușoare care dau randament în cel mai scurt timp posibil.

Mască cu ouă de prepeliţă, făină şi kiwi

Ingrediente: 4 ouă de prepeliţă, făi­nă, 1 kiwi bine copt, transformat în piure.
Bateţi bine ouăle cu o furculiţă şi adăugaţi făină treptat, apoi piureul, ames­tecând în­truna, până când se for­mează un aluat. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât, lăsaţi să acţioneze 20 de mi­nute, apoi înde­părtaţi-o cu apă călduţă. Are efect de lif­ting, lasă pielea întinsă şi fer­mă. Dacă măriţi cantităţile, puteţi folosi pre­paratul, cu efecte deosebite, şi pen­tru tonifierea decolteului şi a sânilor.

Mască cu ouă de prepeliţă, drojdie de bere şi portocală

Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, 2 linguri drojdie de bere, 1 lingură suc de portocale.
Amestecaţi drojdia bine fărâmiţată cu sucul de portocale, apoi cu ouă­le bătute. Aplicaţi com­po­ziţia pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi vă spălaţi. Înviorează, dă elasticitate şi supleţe pielii terne şi ofilite.

Mască cu ouă de prepeliţă, miere, lămâie şi ulei

Ingrediente: 2 ouă de prepeliţă, 1 linguriţă de miere, o jumătate de lingu­riţă suc de lămâie, câteva picături de ulei de măsline (dacă tenul e uscat sau normal) sau ulei de sâmburi de stru­guri (pentru ten gras sau mixt).
Amestecaţi ingredientele şi aplica­ţi-le pe pielea proaspăt spălată şi uşor umedă. Lăsaţi să acţioneze 30 de mi­nu­­te, apoi clătiţi. Restructurează, hi­dra­tează, tonifică şi împrospătează tenul.

Mască cu ouă de prepeliţă, banană şi iaurt

Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, o jumătate de banană coaptă pasată, o lingură de iaurt.
Amestecaţi ouăle bătute cu piureul de banană şi iaurtul, aplicaţi pe faţă şi pe gât pasta obţinută, lăsaţi 20-30 de mi­nute să-şi facă efectul, apoi clătiţi cu apă caldă. Este o mască nutritivă, po­trivită tuturor tipurilor de ten. Estom­pează ridurile.

Mască cu ouă de prepeliţă, brânză de vaci şi suc de roşii

Ingrediente: 3 ouă de pre­­peliţă, 1 lingură de brân­ză de vaci, 1 linguriţă de suc de roşii proaspăt.
Amestecaţi ouăle bătute cu brânza, apoi cu sucul de roşii. Întindeţi compoziţia pe faţă şi pe gât, lăsaţi-o 20 de minute, apoi spălaţi-vă. Estompează ridurile exis­ten­­te şi previne apariţia altora.

Mască pentru păr

Ingrediente: 5 ouă de prepeliţă, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline.

Amestecaţi bine ingredientele în­tr-un castron, apoi întindeţi masca pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Aco­pe­riţi cu o folie de plastic şi staţi cel puţin o oră lângă o sursă de căldură. Clătiţi cu apă nu prea caldă, apoi spă­laţi părul în mod obişnuit. Această mas­că repară părul degradat şi îi dă vo­lum şi stră­lucire.

Alexandra G.

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here