Pentru menținerea stării de sănătate, dar și pentru tratarea diverselor boli, medicii recomandă consumul de ouă de prepeliţă, fierte sau crude, ele aducând o serie de beneficii asupra organismului.
Cu o valoare nutrițională de patru ori mai mare, ouăle de prepeliță au beneficii colosale asupra sănătății.
Conform www.formula-as.ro, datorită concentraţiei mari de vitamine, minerale şi proteine de calitate superioară, ele vindecă o mulţime de boli şi întăresc imunitatea; dar ouăle de prepeliţă ajută şi frumuseţea; ele sunt folosite mai ales în Asia, iar tratamentele cu ele au efecte excepţionale asupra pielii şi părului.
Printre beneficiile consumului de ouă de prepeliță se numără reglarea şi îmbunătățirea funcţionării inimii; întărirea aparatului cardiovascular; scăderea nivelului colesterolului; reglarea acidității gastrie şi digestia; ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat, ne informează www.incomemagazine.ro
Mai mult decât atât, ele sunt benefice în afecţiunile oftalmologice şi ORL și reglează
nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet; ele acţionează pozitiv asupra creierului şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.
O să vă prezentăm mai jos o listă de câteva rețete ușoare care dau randament în cel mai scurt timp posibil.
Mască cu ouă de prepeliţă, făină şi kiwi
Ingrediente: 4 ouă de prepeliţă, făină, 1 kiwi bine copt, transformat în piure.
Bateţi bine ouăle cu o furculiţă şi adăugaţi făină treptat, apoi piureul, amestecând întruna, până când se formează un aluat. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât, lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă călduţă. Are efect de lifting, lasă pielea întinsă şi fermă. Dacă măriţi cantităţile, puteţi folosi preparatul, cu efecte deosebite, şi pentru tonifierea decolteului şi a sânilor.
Mască cu ouă de prepeliţă, drojdie de bere şi portocală
Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, 2 linguri drojdie de bere, 1 lingură suc de portocale.
Amestecaţi drojdia bine fărâmiţată cu sucul de portocale, apoi cu ouăle bătute. Aplicaţi compoziţia pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi vă spălaţi. Înviorează, dă elasticitate şi supleţe pielii terne şi ofilite.
Mască cu ouă de prepeliţă, miere, lămâie şi ulei
Ingrediente: 2 ouă de prepeliţă, 1 linguriţă de miere, o jumătate de linguriţă suc de lămâie, câteva picături de ulei de măsline (dacă tenul e uscat sau normal) sau ulei de sâmburi de struguri (pentru ten gras sau mixt).
Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi-le pe pielea proaspăt spălată şi uşor umedă. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi. Restructurează, hidratează, tonifică şi împrospătează tenul.
Mască cu ouă de prepeliţă, banană şi iaurt
Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, o jumătate de banană coaptă pasată, o lingură de iaurt.
Amestecaţi ouăle bătute cu piureul de banană şi iaurtul, aplicaţi pe faţă şi pe gât pasta obţinută, lăsaţi 20-30 de minute să-şi facă efectul, apoi clătiţi cu apă caldă. Este o mască nutritivă, potrivită tuturor tipurilor de ten. Estompează ridurile.
Mască cu ouă de prepeliţă, brânză de vaci şi suc de roşii
Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, 1 lingură de brânză de vaci, 1 linguriţă de suc de roşii proaspăt.
Amestecaţi ouăle bătute cu brânza, apoi cu sucul de roşii. Întindeţi compoziţia pe faţă şi pe gât, lăsaţi-o 20 de minute, apoi spălaţi-vă. Estompează ridurile existente şi previne apariţia altora.
Mască pentru păr
Ingrediente: 5 ouă de prepeliţă, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline.
Amestecaţi bine ingredientele într-un castron, apoi întindeţi masca pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Acoperiţi cu o folie de plastic şi staţi cel puţin o oră lângă o sursă de căldură. Clătiţi cu apă nu prea caldă, apoi spălaţi părul în mod obişnuit. Această mască repară părul degradat şi îi dă volum şi strălucire.
Alexandra G.
Jurnal Spiritual