Ovidiu Iancu, fost prim solist al Operei Naţionale, dansează la Teatrul de Balet din Sibiu

0
339
Ovidiu IancuFostul prim solist Ovidiu Iancu şi fosta balerină Lorena Negrea ai Operei Naţionale Bucureşti dansează, începând din luna ianuarie 2015, la Teatrul de Balet Sibiu, informează comunicat de presă.

Sibienii îi vor putea vedea pe cei doi artişti în spectacolele “Gala de Balet”, miercuri 28 ianuarie 2015, “Lacul Lebedelor” din data de 25 februarie 2015, “Giselle”, 11 martie 2015, “Don Quijote” în data de 18 martie 2015 şi în premiera de balet clasic “La fille mal gardée”, ce va avea loc la finele lunii aprilie.

“Este o mare bucurie pentru noi să îl avem alături pe Ovidiu Iancu. Am convingerea fermă că un balerin atât de talentat, cu experienţă, un artist dedicat va fi primit cu foarte multă căldură de publicul din Sibiu. Teatrul de Balet Sibiu a mai avut colaborări cu Ovidiu Iancu şi în trecut, pentru spectacolele ‘Giselle’, ‘Carmen’, ‘Spărgătorul de nuci’ şi ‘Romeo şi Julieta’. Ne bucurăm că a ales Sibiul şi că publicul îl va putea vedea în spectacolele noastre”, a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

“De Sibiu mă leagă o strânsă legătură.”

“Am dansat aici şi în trecut, în câteva dintre spectacolele produse de baletul sibian. Eu am avut mereu o colaborare extrem de bună cu Teatrul de Balet Sibiu. Colectivul de aici este unul tânăr, efervescent, mereu dornic să facă un pas înainte şi asta mă bucură nespus. Mă bucur că pot dansa pe scena unui oraş atât de frumos precum este Sibiul. Ştiu că vom avea numai spectacole foarte bune la Teatrul de Balet Sibiu şi aştept cu bucurie şi emoţie prima întâlnire cu publicul din acest an”, a mărturisit Ovidiu Iancu.

“Pentru mine va fi prima dată când voi dansa la Teatrul de Balet Sibiu. Mi-a plăcut întreg colectivul de aici din primul moment în care i-am cunoscut pe toţi. E uşor să te simţi ca acasă când eşti primit cu entuziasm. Cred că întotdeauna mi-am dorit să dansez pentru publicul din Sibiu, un public despre care ştiu cât de mult apreciază arta şi cultura şi mă bucur nespus că am această şansă alături de Teatrul de Balet Sibiu”, a declarat Lorena Negrea.

Scurtă biografie – Ovidiu Iancu

Ovidiu Iancu a absolvit în 2002 Liceul de Coregrafie ‘Floria Capsali’ Bucureşti; el a beneficiat de o bursă de studii la National Ballet School din Londra. Din anul 2002 până în anul 2012 a fost prim solist al Operei Naţionale din Bucureşti. Timp de un an, în perioada 2012 – 2013, a fost solist al Tulsa Ballet din Oklahoma, SUA.

A colaborat cu numeroase teatre de balet din ţară şi străinătate: Belgrad National Opera Serbia, Bratislava National Opera Slovacia, Novi Sad Opera Serbia, L’Opera Nationale de Paris, Orlando Ballet SUA, Madinat Theater Dubai etc.

A interpretat roluri solistice în cele mai cunoscute spectacole de balet clasic: ‘Giselle’, ‘Frumoasa din pădurea adormită’, ‘Baiadera’, Don Quijote’, Spărgătorul de nuci’, ‘Lacul Lebedelor’, ‘Corsarul’, Romeo şi Julieta’, dar şi în spectacole de dans contemporan: ‘Palladio’, Subway project’, ‘Tango. Radio and Juliet’, ‘Femei’ etc.

Scurtă biografie – Lorena Negrea

Lorena Negrea a absolvit în anul 2012 cursurile Liceului de Coregrafie ‘Floria Capsali’ din Bucureşti. Imediat după absolvire a fost angajată a Operei Naţionale Bucureşti. A participat la workshopuri de balet clasic şi dans modern îndrumate de Cristina Hamel, Sergiu Stefanschi, Massimo Gerardi, Paul Boss.

A obţinut numeroase premii la concursurile de balet organizate în ţară, în Iaşi, Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. A interpretat roluri solistice în numeroase spectacole de dans clasic: ‘Baiadera’; ‘Giselle’; ‘Lacul Lebedelor’; Spărgătorul de nuci’; ‘Corsarul’; ‘Cenuşăreasa’; ‘Don Quijote’; ‘Frumoasa din pădurea adormită’ etc.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here