Ovidiu Matei Iancu și Robert Enache, distinși cu titlul de prim-balerini ai Baletului Național Român

0
98

Ovidiu Matei Iancu și Robert Enache au primit titlul de prim-balerini ai Baletului Național Român, duminică, la finalul unei noi reprezentații a spectacolului de dans contemporan „Tango. Radio și Juliet” de Edward Clug.

baleriniDistincțiile le-au fost înmânate de către Directorul Artistic al Baletului Național Român Johan Kobborg.

„Ovidiu Matei Iancu este un balerin extrem de adaptabil și rafinat, prețuit de colegi și public deopotrivă”, afirmă Kobborg.

Balerinul Ovidiu Matei Iancu este absolvent al Liceului „Floria Capsali” din București (2002), iar în anii 2001 și 2002 a fost bursier al English National Ballet School din Londra.

Timp de un an și jumătate, din 2012 până la sfârșitul anului 2013, Ovidiu Matei Iancu a fost prim-solist al Baletului din Tulsa (Oklahoma, Statele Unite ale Americii), dansând în spectacole semnate de coregrafi precum Eduart Liang, Jorma Elo, Wayne McGregor, Marcelo Angelini, Ben Stevenson, Val Caniparoli, Paul Taylor, Christopher Weldon.

De-a lungul timpului a fost invitat să danseze la Opera Națională din Belgrad (Serbia), Opera Națională din Novi Sad (Serbia), teatrele de operă din Slovacia și Bulgaria. A fost de asemenea invitat în gale de prestigiu precum „Les Etoiles du XXI—Siecle”,  care s-a desfășurat la Theatre Champs Elysses din Paris și a mai dansat la Veneția, Bergamo, apoi cu Orlando Ballet și Norman Ballet din Statele Unite ale Americii și în Dubai, la Madinat Theater.

„Realizările lui Robert Enache de până acum sunt o mărturie incontestabilă despre etica muncii sale”, susține Johan Kobborg.

Robert Enache s-a perfecționat în cadrul mai multor workshop-uri susținute de Gilbert Mayer, Sergiu Ștefanski, Alexander Prokofiev, Arlette van Boven (specialistă în tehnica Kylián) și a participat la mai multe festivaluri în țară și în străinătate (Italia, Franța). Repertoriul artistului conține roluri precum Prințul din „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu; Konrad din „Corsarul”, Albert din „Giselle” de Adolphe Ch. Adam; Siegfried din „Lacul lebedelor”, Prințul din „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Cei doi artiști pot fi urmăriți pe scena Operei Naționale București în baletul „Corsarul” în data de 26 aprilie, ora 19,00.

Sursa:  Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here