Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual pe Google Cultural Institute | GALERIE FOTO

0
641
interior-palatul-parlamentuluiPalatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, va putea fi explorat virtual, începând din 21 ianuarie 2016, pe platforma Google Cultural Institute, de către orice persoană din lume care dispune de o conexiune la internet.

Click aici pentru a putea face un tur virtual în Palatul Parlamentului

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011. Platforma prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii, relatează Mediafax.

Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie prezentă pe toate marile pieţele globale. Google are sediul central în Silicon Valley; deţine birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

casa-poporului

Clădirea Palatului Parlamentului, numită şi Casa Poporului, se află situată în partea centrală a Bucureştiului.

Ea are o suprafaţă desfăşurată pe 330.000 de metri pătraţi, potrivit site-ului casapoporului.ro.

Clădirea este înscrisă în Cartea Recordurilor la capitolul Clădiri Administrative. Se afla pe locul al doilea în lume după clădirea Pentagonului; din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 metri cubi ai săi, este pe locul al treilea în lume. Se afla după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Construcţia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

casa-poporului2

Casa Poporului a fost construită în cadrul proiectului “Bucureşti”, început în anul 1978. A fost conceputa ca o replică a oraşului-stat Phenian din Coreea de Nord.

După cutremurul din 1977, dictatorul Nicolae Ceauşescu a ordonat “reconstruirea” Bucureştiului cu un nou oraş, un stat în stat. Aşa că, începând cu anii 1978 – 1979, a avut loc concursul la nivel naţional pentru reconstruirea Bucureştiului.

După un concurs ce a durat aproape patru ani, Anca Petrescu a câştigat postul de arhitect-şef. Era cel mai controversat proiect construit până atunci în România. Şantierul propriu-zis a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 kilometri pătraţi din vechiul centru al Capitalei şi relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă. Printre clădirile dispărute s-au numărat Mănăstirea Văcăreşti, Spitalul Brâncovenesc, Arhivele Naţionale şi stadionul Republica.

casa-poporului3 casa-poporului4

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here