Pământul “EPIC”: Cum arată prima imagine cu Terra realizată de la 1,6 milioane km depărtare |FOTO

0
445

Pământul EPIC

NASA a publicat prima imagine realizată de nouă său satelit spaţial DSCOVER. Terra este ilustrată cu numeroase detalii, de la o depărtare de un milion de mile.

Spectaculoasa imagine a fost realizată cu ajutorul unei camere policromate, fiind generată prin suprapunerea a trei imagini diferite. În imagine apar America de Nord, Golful Mexicului şi America de Sud, iar în partea dreaptă coasta de vest a Europei, informează NASA.

“Prima imagine realizată de DSCOVER cu planeta noastră demonstrează beneficiile unice şi importante de a observa Pământul din spaţiu. În calitate de fost astronaut care a avut privilegiul de a vedea Pământul de pe orbită, vreau ca toată lumea să poată să vadă şi să aprecieze planeta noastră ca un sistem integrat care interacţionează”, a precizat Charlie Bolden, în prezent administrator NASA.

Pământul “EPIC”

Agenția spațială americană a numit această fotografie Pământul “EPIC”, un joc de cuvinte pornit de la abrevierea instrumentului cu care a fost realizată, Earth Polychromatic Imaging Camera, cu o rezoluție de 4 megapixeli, din arsenalul de instrumente științifice al satelitului DSCOVR.

Realizată la 6 iulie, această fotografie este rezultatul îmbinării a 3 imagini diferite, obținute de la distanța de 1 milion de mile (1,6 milioane kilometri), pentru a obține o imagine cu calitate fotografică.

Terra, ilustrată cu numeroase detalii

EPIC obține serii de câte 10 imagini folosind diferite filtre de bandă îngustă — de la ultraviolet până la infraroșul apropiat. Pentru obținerea acestei fotografii au fost folosite imaginile obținute pe canalele roșu, verde și albastru.

Noi imagini cu Terra
Noi imagini cu Terra

Până în luna septembrie a acestui an NASA dorește să înceapă să publice zilnic fotografii ale Terrei realizate prin intermediul camerei EPIC a satelitului DSCOVR.

Noi imagini cu Terra

Observaţiile satelitului spaţial precum şi măsurătorile şi avertismentele pe care acesta le va transmite cu privire la fenomenele meteorologice cauzate de Soare vor ajuta orice persoană să monitorizeze schimbările continue ale Pământului şi să înţeleagă felul în care planeta noastră se integrează în sistemul nostru solar.

Satelitul DSCOVR este rezultatul unei colaborări între NASA, U.S. Air Force și NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) și a fost lansat pe orbită la 11 februarie 2015. Principalul său obiectiv este de a menține capacitatea de monitorizare în timp real a vântului solar, capacitate de importanță majoră pentru prognozele și alertele furnizate de NOAA.

Citește și:

Apa pe Terra a existat cu mult înainte de formarea Pământului așa cum îl…

Misterul a fost dezlegat: Galaxia Andromeda, mai “tânără” decât Terra

Terra “înghițită”de LED-uri: O treime din populația lumii nu mai poate vedea niciodată Calea Lactee

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here