Pământul este un loc cu adevărat frumos și fascinant – iar când este văzut din spațiu totul capătă o nouă dimensiune. NASA a publicat un set de fotografii cu Planeta Albastră așa cum este privită din spațiu, pe timpul nopții. Și pentru că în lume nu este noapte în același timp, fotografiile au fost făcute în momente diferite și apoi lipite pentru a da crea o imagine de ansamblu a planetei în timpul nopții. Fotografiile au fost surprinse de satelitul Suomi NPP, despre care oficialii NASA spun că este capabil să distingă chiar și lumina unui bec.
Fotografiile, după cum preciza un comunicat NASA, sunt cele mai detaliate dintre cele realizate până în acest moment, se menționează pe site-ul http://scribol.com/science.
Primele trei poze sunt luminile orașelor în timpul nopții, aprinse în Statele Unite al Americii, Europa, Africa și Orietul Mijlociu urmate de Asia și Australia.
Imaginile au fost realizate prin îmbinarea fotografiilor nocturne cu un mozaic alcătuit din poze realizate pe timpul zilei.
Antarctica, al șaptelea continent, un deșert înghețat aflat în partea sudică a planetei este singura regiune de pe Pământ care nu este guvernată. De asemenea singurii oameni care trăiesc aici, temporar, sunt oamenii de știință.
Tot acoperită de zăpadă este și Scandinavia. Situată în nord-vestul Bătrânului Continent, se referă la teritoriile ocupate de Norvegia, Suedia și Finlanda. În fotografie se pot identifica fiordurile Norvegiei și lacurile Vänern și Vättern din Suedia.
Țara Oamenilor, sau altfel spus Groenlanda, este un teritoriu cu iceberg-uri şi cu peisajele glaciare impresionante, cunoscut pentru tuturor fenomenul aurorei boreale, pentru săniile trase de câini husky și pentru că aici poți privi soarele și la miezul nopții.
O altă zonă extremă a planetei noastre este Deșertul Sahara care ocupă zece procente din continentul african. Este caracterizat de temperaturi foarte ridicate în timpul zilei care scad vertiginos pe timpul noptii. De asemenea, furtunile de nisip sunt foarte puternice încât au fost supranumite „diavoli de praf”.
Insula Paștelui, teritoriu anexat statului Chile este cunoscută pretutindeni pentru cele 87 de statui denumite moai, create de primii locuitori ai insulei.
Regatul celor Două Mări sau arhipelagul Bahrain este format din 33 de insule, înconjurate apă și cunoscut lumii întregi datorită copacului vieții, care supraviețuiește în mod inexplicabil în desert de 400 de ani.
Cea mai verde țară europeană, potrivit publicației The Economist, Irlanda nu se dezminte nici privită din spațiu.
Republica Cipru, ţară insulară eurasiatică și Turcia în imediata apropiere.
Insulele antarctice și subantarctice din Noua Zeelandă seamănă, văzute din spațiu, cu o cheie.
O panoramă din spațiu în care se pot observa Arhipelagul Florida Keys, în partea stângă și cele 700 de insule ce formează arhipelagul Bahamas, în partea dreaptă. În centrul statului poate fi identificat Lacul Okeechobee.
Insulele Sadwich sau arhipelagul Hawaii constituie un lanț de nouăsprezece insule și atoli din Oceanul Pacific.
O priveliște ce pune în evidență forma triunghiulară a peninsulei Sinai, Marea Moartă, aflată în partea nordică a faliei Văii Marelui Rift și în centru, Marea Roșie.
Manhattan-ul este tot o peninsula. Poza sa fost făcută pe 11 septembrie de echipajul Expediția 3 a Stației Spațiale Internaționale.
Delta Gangelui, locul unde fluviu Gange se varsă în Oceanul Indian, este cea mai întinsă și fertilă deltă din lume.
Munții Anzi, strălucesc în spațiu în bătaia soarelui. Cel mai lung lanț muntos din lume se întinde din partea de nord până în partea de sud a Boliviei.
Și nu în ultimul rând Planeta Pământ văzută din spațiu pe timpul zilei.
Emanuela P.
Jurnal Spiritual