Râvnita „Pană de Păun” a ajuns la ediţia a VIII- a

0
89

Pană de PăunÎn organizarea Asociaţiei Culturale „Pană de Păun” din Bistriţa, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Cultură şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, începe astăzi Festivalului Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Pană de Păun”, ediţia a VIII- a, derulându-se în zilele 15 -17 noiembrie.

Coordonat de artistul Alexandru Pugna, festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente ale interpretării cântecului popular autentic. Organizatorii au în vedere bogăţia zonei noastre folclorice, cunoscută pentru valoroasa zestre spirituală moştenită de la înaintaşi. Zona Bistriţei şi Năsăudului este cunoscută şi prin numărul mare de interpreţi valoroşi care reprezintă acest ţinut. Festivalul se organizează sub formă de concurs de interpretare. Sunt invitaţi tineri interpreţi vocali ai cântecului popular românesc din întreaga ţară.

Festivalul se adresează interpreţilor de muzică populară românească având vârsta cuprinsă între 16-30 de ani.

Regulamentul cere participanţilor, în mod obligatoriu, să prezinte în concurs un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit) şi unul cu acompaniament muzical, asigurat de Orchestra Profesionistă „Dor Românesc” a Centrului Judeţean pentru Cultură. Din fiecare judeţ pot participa 2 interpreţi, judeţul gazdă rezervându-şi dreptul la mai mulţi concurenţi.

Concursul “Pană de Păun” începe vineri, 15 noiembrie, la ora 10.00.

El se va desfasura la sediul Centrului Judeţean pentru Cultură, cu preselecţia şi repetiţii cu orchestra care după o pauză se vor relua de la ora 17.00. Sâmbătă dimineaţa, de la ora ora 10.00 se vor relua repetiţiile. De la ora 18.00, va avea loc spectacolul concurs şi recitaluri ale unor interpreţi consacraţi. Duminică, 17 noiembrie, de la ora 18.00, vor fi înmânate premiile. Bistriţenii au posibilitatea de a urmări Gala laureaţilor şi recitaluri ale interpreţi consacraţi invitaţi.

Concursul şi Gala laureaţilor precum şi recitalurile vor fi preluate şi difuzate de posturi de radio şi televiziune locale, precum şi naţionale. Juriul Festivalului va fi format din personalităţi ale vieţii culturale, specialişti în folclor, cunoscuţi redactori de Radio şi Televiziune.

 Sursa: mesagerul.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here