Pantalonii cu GPS, moda viitorului

0
102

sdgdfhO echipă de cercetători de la Universitatea din Hanover a venit cu un nou concept de design vestimentar. Ideea lor implică o pereche de pantaloni care ne ghidează prin transmiterea pulsurilor electrice în muşchii picioarelor, pentru a ne influenţa direcţia setată pe GPS. 

Electrozii ar fi plasaţi pe piele, pe muşchiul croitor, cel mai lung muşchi al corpului, care permite rotirea picioarelor şi încrucişarea lor, şi care controlează mişcările în timpul mersului, statului pe loc şi păstrării echilibrului, relatează Rador.

În urma testelor, purtătorii au fost surprinşi de cât de bine funcţionează sistemul şi au declarat că nu au întâmpinat probleme în circularea prin zone aglomerate şi nici în evitarea obstacolelor. De asemenea, toţi s-au obişnuit rapid cu stimularea electrică şi nu s-au simţit controlaţi de aplicaţie.

pantalon_51949100 - Copy

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here