Papa Francisc, discurs impresionant de Florii şi selfie-uri cu tinerii

0
164

Papa Francisc a susţinut, în duminica Floriilor, un discurs impresionant, îndemnând oamenii să îşi analizeze vieţile şi să îşi pună anumite întrebări.

papa-selfiuri-poloneziPapa le-a transmis oamenilor, inclusiv lui însuşi, să se uite în inimile lor şi să observe modul în care îşi trăiesc vieţile, arată WBur.

“Am adormit în timpul vieţii mele?”, a spus Papa Francisc, ca o metaforă, după ce a ascultat o parte din Evanghelie în care ucenicii lui Iisus au adormit la puţin timp înainte ca acesta să fie trădat de Iuda.

“Sunt ca Pilat din Pont, care atunci când vede o situaţie dificilă se spală pe mâini?”, a continuat Suveranul Pontif. “Unde e inima mea?”, a întrebat Papa Francisc.

După ceremonia de două ore, Papa Francis a renunţat la veşmintele roşii, care semnifică sângele vărsat de Iisus pe cruce, a stat de vorbă cu doi cardinali şi apoi a făcut câteva “selfiuri” cu mai mulţi tineri din Rio de Janeiro, care au cărat o cruce mare în piaţă.

Abia se urcase la bordul papamobilului când a observat mai mulţi tineri polonezi care se înghesuiau pentru un “selfie” cu Papa, aşa că a sărit din vehicul şi a făcut fotografiile.

Sursa: diacaf.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here