Papa Francisc, la Sarajevo: “Vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace”

0
190

mund1406-01481527288Papa Francisc a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Sarajevo, într-o vizită catalogată drept “un semn al păcii”, la 20 de ani de la încheierea războiului civil în Bosnia-Herţegovina, o ţară cu populaţie în principal musulmană, dar şi creştin-ortodoxă şi catolică, informează CNN.

El va oficia o slujbă pe un stadion, la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane. Papa Francisc încearcă să aducă un mesaj de reconciliere în Bosnia, pe fondul tensiunilor din trecut între musulmani, catolici şi creştin-ortodocşi. Conflictul din Bosnia, de acum 20 de ani, s-a soldat cu 100.000 de morţi.

“Oraşul Sarajevo este supranumit Ierusalimul din Occident”, a spus Papa Francisc, referindu-se la mozaicul etnic şi religios din acest oraş.

“Este un oraş cu o diversitate religioasă şi culturală. Este un oraş care a suferit mult de-a lungul istoriei”, a subliniat suveranul Pontif.

“Acum a pornit pe un făgaş al păcii, iar vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace”, a adăugat Papa Francisc.

Potrivit datelor celui mai recent recensământ, 45% Bosniei-Herţegovina este musulmană, 36% este creştin-ortodoxă şi 15%, relatează Mediafax.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here