Papa Francisc face prima sa vizită în Ţara Sfântă la sfârşitul lunii mai

0
72

646x404Papa Francisc va efectua o scurtă vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene începând cu 25 mai, prima în Ţara Sfântă, a relatat joi cotidianul Yediot Aharonot, potrivit AFP.

Potrivit publicaţiei israeliene, preluate de Agerpres, care a dat detalii privind programul papal, autorităţile israeliene ar fi dezamăgite de durata scurtă a vizitei lui Francisc, care va rămâne cel puţin 48 de ore în “Ţara Sfântă”. Acestea regretă, în primul rând, că Papa nu va oficia nicio slujbă în Israel – în Ierusalim sau Nazaret – , ci la Betleem, oraş palestinian autonom din Cisiordania, subliniază Yediot Aharonot.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, a declarat pentru AFP că nu poate să ofere detalii privitoare la program, întrucât, “Papa trebuie să decidă înainte de toate şi să anunţe chiar el o astfel de călătorie”. “Pregătiri, contacte, o vizită pe teren au fost efectuate”, a spus el.

Vizita Papei ar putea fi anunţată în săptămânile de după Crăciun de către Vatican, potrivit unui responsabil care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit cotidianului israelian, calendarul vizitei nu este definitiv şi o delegaţie de la Vatican s-a deplasat în cursul acestei săptămâni în Israel pentru a pregăti această deplasare. Papa Francisc a fost invitat deja să viziteze locurile sfinte ale creştinismului de către preşedintele israelian Peres şi de către liderul palestinian Mahmoud Abbas.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here