Papa Francisc: “Iubiţi fraţi şi surori, să aveţi parte de un Paşte Fericit şi Sfânt”

0
178

papa-1363596794Biserica împărtăşeşte lumii întregi mesajul îngerului către femeie: “Nu te teme! Ştiu că îl cauţi pe Iisus care a fost răstignit. El nu este aici, căci a înviat … Vino să vezi locul în care a stat”. (Mt 28:5-6).

Acesta este punctul culminant al Evangheliei, Bună Vestire prin excelentă: Iisus, care a fost răstignit, a înviat! Acest eveniment este fundamentul credinţei şi al speranţei noastre. Dacă Hristos nu s-ar fi înălţat la ceruri, creștinismul și-ar fi pierdut adevăratul său sens; întreaga menire a Bisericii şi-ar fi pierdut impulsul, iată aşadar punctul de plecare de unde continuă prinşi mai multă credinţă. Mesajul pe care creștinii îl aduc lumii este aceasta: „Iisus, Iubirea întrupata, şi-a dat viaţa pe cruce pentru păcatele noastre, dar Dumnezeu Tatăl L-a înviat și ni l-a dăruit ca Împărat al vieţii și al morţii”. În Iisus, dragostea a triumfat în faţa urii, milă față de păcat, bunătatea în faţa răului, adevărul în faţa minciunii, viaţa în faţa morții.

De aceea le spunem tuturor: “Vino și vezi!”. În orice situație umană, marcată de fragilitate, păcat și moarte, Buna Vestire nu este doar o chestiune de cuvinte, ci o mărturie a iubirii necondiţionate şi credinţei: să ne lăsăm pe noi deoparte și să-i ajutăm pe ceilalţi, fiind alături de cei zdrobiţi de necazurile vieții, împărtășind cu cei nevoiași, stând alături de bolnavi, de persoanele în vârstă și paria … “Vino și vezi!”: Dragostea este mult mai puternică, iubirea dăruieşte viață, dragostea face ca speranţa să înflorească în pustie.

Cu această certitudine de bucurie în inimile noastre, astăzi ne întoarcem către tine, Doamne înviat!

Ajută-ne să Te căutăm și să Te găsim, să realizăm că avem un Tată și nu suntem orfani; că Te putem iubi și adoră.

Ajută-ne să depășim flagelul foametei, agravat de conflicte și de imensa risipă pentru care noi suntem adesea responsabili.

Ajută-ne să-i protejăm pe cei vulnerabili, în special pe copii, femeile și persoanele în vârstă, care sunt uneori exploataţi și abandonaţi.

Ajută-ne să avem grijă de frații și surorile noastre afectaţi de epidemia de Ebola din Guineea Conakry, Sierra Leone și din Liberia, și avem grijă de cei care suferă de multe alte boli care sunt, de asemenea, răspândite din neglijare și sărăcie.

Alină-i pe toţi cei care nu pot sărbători sărbătoarea Paştelui cu cei dragi lor, care pe nedrept au fost despărţiţi de afecţiune, la fel ca multe persoane, preoți și laici, care au fost răpiți în diferite părți ale lumii.

Alină-i pe toţi cei care şi-au părăsit propriile ţări şi  au migrat către alte locuri, oferind speranţa într-un viitor mai bun și posibilitatea de a-şi trăi viața în demnitate și, nu de puține ori, de a-şi mărturisi credința lor liber.

Te rugăm, Doamne Iisuse, pune capăt tuturor războaielor și conflictelor, fie ele mari sau mici, vechi sau recente.

Ne rugăm în mod special pentru Siria, iubita Sirie, ca toți cei care suferă de efectele conflictului să primească ajutor umanitar și ca nici o parte combatantă să nu mai facă uz de forța de moarte, mai ales împotriva populației civile lipsite de apărare, ci să negocieze cu îndrăzneală pacea în lung așteptată!

Iisuse, Domnul slavei, Te rugăm mângâie victimele actelor fratricide de violență din Irak să poată spera în reluarea negocierilor de pace între israelieni și palestinieni.

Ne rugăm pentru încetarea conflictelor din Africa Centrală și a atacurilor teroriste brutale în unele părți din Nigeria și actele de violență din Sudanul de Sud.

Cerem ca inimile să se întoarcă la reconciliere și înțelegere frățească în Venezuela.

Prin învierea ta, pe care în acest an o sărbătorim împreună cu Bisericile care urmează calendarul iulian, Te rugăm facilitează și inspiră inițiativele care promovează pacea în Ucraina, astfel încât toți cei implicați, cu sprijinul comunității internaționale, să facă fiecare efortul de a preveni violența și, în spirit de unitate și dialog, să stabilească o cale pentru viitorul țării.

În această zi, să fie capabili să strige, ca frați și surori, că Hristos a înviat!

Doamne, ne rugăm Ţie pentru toate popoarele de pe pământ: Tu, care ai călcat moartea, Dă-ne viața Ta, dă-ne pacea Ta!

Dragi frați și surori, Paşte Fericit!

Official Vatican Network

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here