Păpădia: o singură plantă, mai multe beneficii

0
354

946Păpădia: o singură plantă, mai multe beneficii.

Să presupunem că medicul dumneavoastră v-ar spune la următoarea vizită ca a descoperit un remediu miraculos care, dacă va fi administrat zilnic, ar putea aduce o mulţime de beneficii, printre care: ar lupta cu succes împotriva hepatitei, ar acţiona ca un diuretic tonic şi blând, purificând sângele, ar dizolva pietrele la rinichi, îmbunătăţind astfel sănătatea gastrointestinală, ar ajuta la scăderea în greutate, ar reduce hipertensiunea arterială, ar vindeca anemia, ar ajuta la controlul diabetului zaharat, ar fi benefic pentru piele şi lista poate continua.

Dacă v-ar da chiar şi reţetă pentru acest remediu, l-aţi lua în mod conştiincios?

Şi dacă v-am spune că este vorba despre o plantă, pe numele său păpădie, căreia i se mai spune şi „dinte de leu”, aţi fi surprinşi? Păpădia este bogată în vitaminele A şi C, fier, calciu etc.

Să descoperim împreună beneficiile ei.

Păpădia menţine sănătatea osoasă şi previne diabetul

Păpădia este bogată în calciu, iar calciul este esenţial în creşterea şi întărirea oaselor. De asemenea, este bogată în antioxidanţi şi luteolina (flavonoid), care protejează împotriva daunelor care pot apărea odată cu vârsta, ca urmare a acţiunii radicalilor liberi, precum slăbirea şi pierderea densităţii osoase.

Sucul de păpădie poate ajuta, de asemenea, pacienţii cu diabet zaharat, menţinând un nivel scăzut de zahăr în sânge. Având în vedere că este un diuretic natural, ajuta diabeticii să urineze mai frecvent, eliminând astfel zahărul suplimentar din organism.

Mai mult decât atât, diabeticii sunt predispuşi la probleme renale, iar păpădia poate elimina aceleaşi depuneri de zahăr din rinichi prin urina. Şi pentru că este şi un pic amară, este din nou foarte eficientă, la fel ca mai toate substanţele amare.

Păpădia lupta cu acneea

Beneficiile păpădiei sunt însemnate şi în ceea ce priveşte sănătatea pielii. Laptele de păpădie este foarte util în tratarea bolilor de piele cauzate de infecţiile microbiene şi fungice, deoarece seva acestei plante este alcalina şi deţine proprietăţi insecticide, germicide şi fungicide.

Aşa că eczemele, acneea și altele, ar putea fi tratate cu succes. Sucul de păpădie este un detoxifiant, diuretic, stimulent şi antioxidant, iar aceste proprietăţi terapeutice ale păpădiei ajuta foarte mult în lupta cu acneea. Dacă vorbim de acneea din rândul tinerilor, hormonii care aduc cu sine anumite schimbări în organism, dacă nu sunt menţinuţi în parametri normali, tind să depoziteze substanţe toxice care ies la suprafaţa pielii prin intermediul glandelor sebacee.

În timpul acestor schimbări, aceste glande secretă mai multe uleiuri care, amestecate cu celulele moarte, blochează porii. Astfel, substanţele toxice nu sunt eliberate, intervenind acneea. Sucul de păpădie ajuta la reglarea secreţiei hormonilor, creşte nivelul de transpiraţie şi ajuta la lărgirea porilor, facilitând eliberarea substanţelor toxice.

Păpădie pentru tulburări ale vezicii biliare, anemie, hipertensiune arterială

Păpădia este benefică în cazul vezicii biliare şi ficatului, deoarece îmbunătăţeşte funcţionarea lor, le protejează de efectele negative ale oxidanţilor şi reglează secreţiile. Păpădia este o sursă importantă de fier, vitamine şi proteine. În timp ce fierul este parte integrantă a hemoglobinei din sânge, vitaminele, în special cele din grupul B, şi proteinele sunt esenţiale în formarea celulelor roşii şi a altor componente din sânge.

Tocmai de aceea, păpădia vine în sprijinul persoanelor care suferă de anemie.

Urinarea este foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale, de fapt, cele mai multe medicamente moderne antihipertensive sunt bazate pe acest fenomen. Aşa cum aminteam şi mai sus, sucul de păpădie este diuretic şi ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Fibrele din păpădie sunt utile în reducerea colesterolului, fiind unul dintre factorii care cresc tensiunea arterială. Apoi, mai există şi potasiul, găsit din abundenţă în sucul de păpădie, înlocuind sodiul. În plus, păpădia este o sursă bogată de fibre, motiv pentru care păpădia prezintă numeroase beneficii şi pentru o bună digestie şi este utilizată în tratarea scorbutului, datorită prezenţei vitaminei C.

Sursa: Farmacia Ta

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here