Parfumul. Știați că…

0
425

ancient-perfume-wallpaper-448x336Un parfum este creat pentru a fi o bucurie pentru simțuri și ar trebui să reflecte personalitatea celui care îl utilizează. Tocmai de aceea nu se recomandă să fe folosit în exces, o baie de parfum fiind un gest cel puțin nepoliticos la adresa celor din jur.

Cele mai vechi parfumuri au apărut în jurul anului 2300 î.Hr., în Egipt, un precursor pentru acest parfum de corp a început în Cipru în jurul anului 4000 î.Hr., care implica utilizarea de diferite plante uscate pentru a face o substanță care parfumează aerul când este ars. Metoda de distilare a producerii de parfumuri a dat romanilor o metodă de extragere a unui miros puternic în 1000 î.Hr.. În secolul al IX-lea d.Hr., chimiștii din Europa au început să înregistreze rețetele și metodele lor pentru producerea parfumului, relatează Agerpres.

Cea mai veche utilizare a parfumului este din Egiptul antic, unde oamenii care aveau părul ras își puneau un pic de grăsime animală parfumatăpe cap. În timpul zilei, căldura topea încet grăsimea care se scurgea pe corp, schimbând mirosul lor natural. Roma antică a lucrat cu sârguință pentru a perfecționa producția de parfum și metoda lor de distilare care este încă în uz astăzi.

Lumea parfumului este o industrie masivă care traversează toate continentele și se extinde chiar și în regiunile îndepărtate ale națiunilor lumii a treia, unde locuitorii doresc să-și modifice mirosul natural al corpului. Majoritatea parfumurilor vândute astăzi urmăresc să creeze o stare de spirit, de multe ori una de atracție pentru o altă persoană.

Cea mai mare producție de parfumuri high-end de la distileriile din Europa achiziționează cantități masive de flori proaspete de la cultivatorii din jur. Franța, în special, sărbătorește parfumul ca una dintre industriile sale naționale. Cu toate acestea, făcând parfum nu se limitează la producția comercială.

Oponenții acestei industrii a parfumurilor spun că producția masivă și utilizarea parfumului creează o problemă de sănătate umană și contribuie la poluarea mediului. Pacienții cu astm bronșic pot suferi un atac atunci când sunt în prezența anumitor mirosuri și ca urmare a utilizării de diferite plante în producția parfumului, unele persoane pot experimenta o reacție alergică. Moscul, un ingredient comun pentru parfum, a fost detectat în cantități poluante în lacuri și râuri lângă fabrici de parfum.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here