Părintele Cleopa – Lumina nu are nicio legătură cu întunericul

0
104

Să nu vă înşelaţi, că nici o legătură nu are lumina cu întunericul.

Ai văzut pe marele Apostol Pavel, când a intrat în oraşul Filipi? Conducătorul oraşului Filipi avea vrăjitoare „ghitie”. Ştiţi voi ce înseamnă ghitii? Sunt diavoli pitoniceşti şi spun ce are să fie mâine, poimâine; ei ghicesc viitorul.

Era o fată fecioară în Filipi şi a intrat un diavol în inima ei. Când intra în inima ei diavolul pitonicesc, care ghiceşte viitorul, ea făcea mare venit stăpânilor săi.

Iar când a intrat Apostolul Pavel cu Sila în oraşul Filipi, satana a cunoscut că sunt apostoli şi a început să strige prin fata asta: „Aceşti oameni sunt de la Dumnezeu şi ne vestesc nouă calea mântuirii!” Auzi cum a spus adevărul?

Şi cum făcea această fiică stăpânită de diavoli? Avea un scaun cu trei picioare şi stătea pe el; pe dedesupt intra diavolul şi ea stătea până se umplea de duh pitonicesc şi spunea cele viitoare – adică ce o să fie peste un an, peste o lună − şi câştiga pentru stăpâni, că era slujnică la stăpâni, şi făcea mare câştig domnilor ei.

Dar Pavel Apostolul a spus: În numele lui Iisus Hristos îţi spun: Taci şi ieşi dintr-însa! Nu-i nevoie să ne vestească pe noi diavolul.

Ea a căzut pe spate şi a rămas bolnavă şi a vindecat-o Pavel. S-au dus repede slugile la mai-marele oraşului din Filipi: „Uite, au venit doi din aceia de-ai lui Hristos Cel răstignit şi, gata, fata dumneavoastră a murit şi nu mai poate spune vrăjile şi ghiciturile ei!” Dar ea nu murise, ci numai a ieşit dracul pitonicesc din ea.

Atunci s-au mâniat stăpânii şi au prins pe Pavel şi pe Sila şi i-au băgat legaţi cu lanţuri în temniţă, cu picioarele în butuci, şi i-au bătut. Iar Pavel şi Sila la miezul nopţii s-au sculat de la rugăciune, cum puteau aşa legaţi, şi se închinau. Când se închinau ei, s-a cutremurat temniţa, s-au deschis toate uşile şi au căzut toate lanţurile de pe ei, iar cei care păzeau temniţa au scos sabia să se junghie. Şi Pavel a spus: Nimeni să nu plece! Nu vă faceţi seama! Toţi suntem aici; şi au căzut lanţurile de pe toţi deţinuţii. Voi nu citiţi Faptele Apostolilor?

Atunci mai-marele oraşului Filipi a venit şi a spus: „Doamne, acei doi care i-aţi băgat în temniţă, care au scos diavolul din fiica dumneavoastră, s-au rugat şi s-a cutremurat temniţa şi s-au dezlegat toţi care erau închişi în temniţă. Noi era să ne omorâm, crezând că au scăpat. Iată, am văzut şi pe îngerul Domnului care a venit la cei doi Apostoli la miezul nopţii şi s-a cutremurat temniţa din temelii.”

Şi a venit mai-marele temniţei. Când a văzut pe toţi dezlegaţi, a întrebat:

− Oameni buni, cine sunteţi?

− Noi suntem apostolii lui Iisus Hristos! Noi am scos diavolul din vrăjitoarea aceea care ghicea la oameni, că înşela toată lumea, pentru că avea duh pitonicesc într-însa.

Apoi temnicerul a spus către Pavel: Ia şi mă botează şi pe mine că şi eu cred în Dumnezeul vostru! Atunci a crezut în Hristos mai-marele temniţei cu soţia lui şi l-a botezat pe el şi casa lui. Şi au dat drumul la apostoli să predice Evanghelia în toate părţile.

Dar pentru ce i-a băgat pe ei în temniţă? Pentru fiica aceea din care a scos demonul cu care ghicea viitorul, şi alţii sunt arhicondri, care ştiu Scriptura pe de rost. Aceştia se bagă în oamenii eretici şi la sectari şi-i fac să înţeleagă Scriptura pe dos, nu aşa cum trebuie.

Voi ştiţi că acum la sfârşitul lumii o să iasă înaintemergătorii lui Antihrist şi au să facă minuni şi semne mari?

Dacă tu acum crezi în aceşti nebuni şi îndrăciţi, ce-o să faci când ai să vezi că vine înaintea ta şi din paie uscate are să-ţi facă pâine caldă; şi din viţă uscată o să facă să curgă vinul cel mai bun şi ai să vezi munţii că pleacă?

Vezi sectarii? Sunt înaintemergătorii lui Antihrist, că strâmbă credinţa. Aceştia care strâmbă dreapta credinţă sunt înaintemergătorii lui Antihrist orice sectă ar fi. Păziţi-vă de aceştia ca de foc, ca de lucrurile întunericului!

“Ne vorbeşte Părintele Cleopa” – Volumul 3, prin osteneala Prea Cuviosului Archimandrit Ioanichie Bălan